Death Race (2008)

Get ready for a killer race.

Een verrassend vermakelijke B-film met leuke slechte dialogen, dito verhaal en spectaculaire actiescènes.
play

5,8 details

  • 105 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
  • Verenigd Koninkrijk
105 Min Verenigde Staten

Jensen Ames is drievoudig nationaal kampioen speedway, en de aangewezen persoon om te overleven in het barre landschap dat er van de Verenigde Staten is overgebleven. Op het moment dat hij zijn leven op orde dacht te hebben, wordt Ames van een wrede moord beschuldigd. Hij is onschuldig, maar belandt toch in de Terminal Island-gevangenis. Daar krijgt hij van de gevangenisdirecteur de gelegenheid om zich vrij te kopen. Hij moet het gezichtsmasker van de legendarische coureur Frankenstein op doen en deelnemen aan de Death Race. Frankenstein was een publiekslieveling die het altijd maar weer leek te overleven. De gevangenisdirecteur stelt Ames voor een simpele keuze: meedoen als Frankenstein of voor altijd wegrotten in de cel. Met zijn gezicht achter het metalen masker van Frankenstein wordt Ames onderworpen aan een drie dagen durende wedstrijd met de gemeenste misdadigers van de gevangen.

Regie
Paul W.S. Anderson
Cast
Jason Statham, Tyrese Gibson, Jason Clarke, Ian McShane, Joan Allen, Max Ryan, Natalie Martinez, Jacob Vargas, Justin Mader, Robert LaSardo, Robin Shou, Frederick Koehler, Benz Antoine, Danny Blanco, Christian Paul.
Budget
$ 45.000.000
Opbrengst
$ 73.762.516
Release
22.08.2008
Release DVD
27.01.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul W.S. Anderson | Cast: Jason Statham (Jensen Ames), Joan Allen (Hennessey), Ian McShane (Coach), Tyrese Gibson (Machine Gun Joe) e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2008

Roger Corman, koning van de jaren vijftig B-film en leermeester van o.a. Francis Ford Coppola, James Cameron en Martin Scorsese, produceerde in 1975 Death Race 2000. David Carradine speelde hoofdpersoon Frankenstein, Sylvester Stallone ‘Machine Gun’ Joe Viterbo, beiden racers in een transcontinentale race in het Amerika van het jaar 2000. Punten kregen zij door mensen te overrijden, extra punten voor kinderen en oudjes. Opium voor het volk ter afleiding van de misère veroorzaakt door het fascistische regime. Als het binnenlandse verzet greep probeert te krijgen op de race, wordt dit gemaskeerd als een invasie van de Fransen. De hilarische satire werd geregisseerd door Paul Bartel, die ooit Naughty Nurse met Robert Downey Sr. maakte.

Death Race, de remake, heeft weinig meer weg van het origineel. Het racetraject is beperkt tot een klein eiland waar ook een gevangenis op staat, de racers zijn gevangenen die hun vrijheid kunnen winnen door een vijftal races te winnen en er worden geen mensen meer overreden; geen onschuldige voorbijgangers in ieder geval. Sylvester Stallones personage wordt nu door een zwarte man, Tyrese Gibson, gespeeld en de nieuwe film is lang niet zo satirisch of camp als de oude. De humor in deze film lijkt soms eerder onbedoeld, maar gezien het oeuvre van regisseur Paul W.S. Anderson moet je je afvragen of de onhandigheid waarmee bepaalde plotpunten worden afgeraffeld niet doelbewust is.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Death Race Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

killer2120

"...Mooie film. vooral hoe Jason Statham zijn rol speelt. hij wil natuurlijk wraak voor zijn vrouw en h......"

Joostifc3

"...Supergave film, gewoon top, en weer geweldig gespeeld van jason!!!..."

kevinvdk

"...Vind ik een goeie car movie en heb ik op blu ray 8/10..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Death Race

acties