Klassieke tv-tip: 'Dirty Harry' met Clint Eastwood

Klassieke tv-tip: 'Dirty Harry' met Clint Eastwood

Film is op maandag 22 februari om 23.05 te zien op Veronica

De eerste film in de Dirty Harry- reeks was een enorm succes en wordt gezien als een van de films, die je gezien moet hebben alleen al om het iconische personage dat Clint Eastwood erin speelt.

Eastwood speelt de rol van Harry Callahan; een inspecteur die vuile klusjes opknapt. Zijn bijnaam is Dirty Harry. Deze keer gaat het om een moordenaar die vanaf de daken van de stad het op kinderen heeft voorzien en na zijn arrestatie weer losloopt. Harry volgt hem ook in zijn vrije tijd, wat hem zijn leven kan kosten.

Hoewel Eastwood perfect is in de rol van Harry, was hij zeker geen voor de hand liggende keuze. Eigenlijk wilden ze iemand die wat ouder was, en Robert Mitchum, John Wayne, Burt Lancaster en Frank Sinatra werden de rol aangeboden. Sinatra nam de rol aan, maar trok zich terug na het overlijden van zijn vader. Vervolgens werd de rol aan Paul Newman aangeboden, die de regisseur adviseerde om voor Clint te gaan.

Voor de liefhebbers nog even het beroemde citaat: "I know what you're thinking — "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement, I've kinda lost track myself. But, being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" Well, do ya, punk?"

Dirty Harry is op maandag 22 februari om 23.05 te zien op Veronica.



NieuwsFilm

meest populair