Alex Proyas trekt van leer tegen filmcritici

Alex Proyas trekt van leer tegen filmcritici

Hij vindt ze "minder dan waardeloos".

Regisseur Alex Proyas is nogal boos op filmcritici. Zijn laatste nieuwe film, Gods of Egypt bleek bij het grote publiek, noch critici een succes. Afgelopen weekend debuteerde de naar schatting 140 miljoen dollar kostende film met 14 miljoen dollar in de Verenigde Staten. Of de film zijn budget ooit terug gaat verdienen is maar de vraag.

Op zijn Facebook-pagina trekt Proyas nu van leer tegen critici. Hij noemt ze ”een groep zieke gieren die pikken aan de bonen van een stervend karkas” en omschrijft ze als ”losgeslagen idioten” die nog minder dan waardeloos zijn. ”Niets bevestigt ongebreidelde stupiditeit zo snel als het lezen van recensies van mijn eigen films. Normaliter probeer ik de ervaring te vermijden, maar dit slaat alles. Vaak, tot mijn groot plezier, noemt een criticus mijn vorige films op positieve wijze, terwijl diezelfde films toentertijd compleet afgekraakt waren, alsof de criticus zijn gebrekkige geloof in mijn afzakking naar middelmatigheid wil bevestigen.”

Vervolgens gaat hij ook in op de mensen die het niet goed vonden dat de cast van Gods of Egypt aangevoerd wordt door blanke acteurs. ”Ditmaal hebben ze natuurlijk nog grotere messen om te slijpen. Ze kunnen mijn film kapot slaan terwijl ze hun voornamelijk bleke billen politiek correct willen doen overkomen, door ‘witwassen!!!’ te roepen. Ze begrijpen niet, of kiezen ervoor om niet te begrijpen, wat deze film is.”

Proyas vindt tot slot vooral dat critici niet uit durven komen voor hun mening. ”In tegenstelling tot wat een criticus zou moeten zijn, hebben ze geen persoonlijke smaak of mening, want ze baseren hun opinie op de status quo. Geen van hen is dapper genoeg om te zeggen ‘Nou, ik vond het leuk’, als dat tegen de consensus in gaat. Daarom zijn ze minder dan waardeloos.”



NieuwsFilm

meest populair