Gods of Egypt (2016)

All of creation is at stake

Beter dan de trailers doen vermoeden, maar nog steeds een vrij doorsnee avonturenfilm.
play

4,3 details

  • 126 Min
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Actie
  • Verenigde Staten
  • Australië
126 Min Verenigde Staten

Magie, monsters, goden en krankzinnigheid heersen door de paleizen en piramiden aan de vallei van de Nijl, in dit actie-avontuur dat geïnspireerd is door de klassieke mythologie van Egypte. Met het overleven van de mensheid in de balans, moet een onverwachte held een spannende reis ondernemen om de wereld en zijn ware liefde te redden. Set (Butler), de meedogenloze god van duisternis, heeft de troon van Egypte veroverd, en stort het eens vreedzame en welvarende rijk in chaos en oorlog. Met slechts een handvol heroïsche rebellen die de wrede heerschappij van Set tegenwerken aan zijn zijde, roept Bek (Thwaites), een dappere sterveling, de hulp in van de machtige god Horus (Coster-Waldau), in een onwaarschijnlijke samenwerking tegen de kwade heerser. Hun adembenemende strijd tegen Set en zijn strijders brengt hen naar het hiernamaals en voorbij de hemelen, waarbij de god en de sterveling een reeks tests van hun moed moeten doorstaan en alles opofferen wat hen lief is, om te kunnen overwinnen.

Regie
Alex Proyas
Cast
Gerard Butler, Chadwick Boseman, Geoffrey Rush, Rufus Sewell, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites, Elodie Yung, Abbey Lee, Courtney Eaton, Bryan Brown, Bruce Spence, Emma Booth, Rachael Blake, Goran D. Kleut, Alexander England, Emily Wheaton, Felix Williamson, John Samaha, Alia Seror-O'Neill, Michael-Anthony Taylor, Paula Arundell.
Release
08.04.2016
Release NL
24.02.2016
Release DVD
28.06.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Alex Proyas | Cast: Gerard Butler (Set), Nikolaj Coster-Waldau (Horus), Elodie Yung (Hathor), Abbey Lee (Anat), Courtney Eaton (Zaya), Brenton Thwaites (Bek), Geoffrey Rush (Ra), Rufus Sewell (Urshu), Chadwick Boseman (Thoth) | Speelduur: 128 minuten | Jaar: 2016

Mythologie wordt tegenwoordig maar zelden echt goed benut als inspiratiebron voor films; men zou zomaar een heel filmuniversum kunnen maken over alle mythische verhalen over ambitie, verraad en andere morele lessen. Toch zijn recente uitingen zoals Clash of the Titans en Immortals niet bepaald meeslepende en magische ervaringen geworden. Alex Proyas (The Crow, I Robot, Knowing) waagt toch een ambitieuze poging met een dik budget in het omstreden Gods of Egypt.

Hij opent bombastisch met een vertelling over de goddelijke geschiedenis en zwepende virtuele camera’s over een fantasievolle computerversie van het oude Egypte. Dat er controversie was over de casting lijkt al snel minder relevant zodra het filmdoek gevuld is met tribunes die miljoenen mensen kunnen dragen, enorme vliegende scarabeeën en vijf meter lange mensen die transformeren in levende metalen standbeelden. In deze epische setting wordt Horus, de Hemelgod, gekroond tot de nieuwe koning van Egypte. Maar tijdens de grootse ceremonie is het oom Set die al moordend de troon opeist recht voor de ogen van Horus en hem vervolgens het koninkrijk uitgooit. Het is uiteindelijk een angstloze sterveling die Horus opzoekt met een voorstel om Set van de troon te stoten.

alle artikelen (18)

Gods of Egypt Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Gods of Egypt

acties