Gerard Butler nog altijd niet eens met whitewashing kritiek 'Gods of Egypt'

Gerard Butler nog altijd niet eens met whitewashing kritiek 'Gods of Egypt'

Hij vindt het te hard en niet helemaal terecht.

Acteur Gerard Butler is het niet helemaal eens met de kritiek die geleverd werd op Gods of Egypt. De film zou volgens critici te blank zijn geweest. Personages die eigenlijk een andere etniciteit hadden moeten hebben, waren veelal blank en daar werd behoorlijk wat commentaar op geleverd.

Gods of Egypt ging in februari 2016 in première en werd snel een kritische en ook commerciële flop. Lionsgate stak bijna 140 miljoen dollar in de productie en de film haalde slechts 150,7 miljoen dollar op wereldwijd. Wat Butler betreft hebben mensen iets teveel hun best gedaan om de film te beschadigen.

"Nee, omdat ik denk dat ik de ontwikkeling an sich wel begrijp, maar als je kijkt naar onze film, dat het dan niet terecht was. Een van onze hoofdrolspelers was gebaseerd op een Egyptische god, die niet zwart was. We hadden Ethiopiërs, we hadden Egyptenaren en verschillende acteurs van over heel de wereld, die echt van overal kwamen. Dus ik had het gevoel dat het iets teveel was, om een film op zo'n manier te proberen te beschadigen. Dat vond ik onterecht," aldus Butler.

Toch kan je je afvragen of het ook echt onterecht was. Films als Doctor Strange, Ghost in the Shell en Death Note kwamen later uit en hadden te maken met precies dezelfde fouten als het aankomt op het casten van personages. Wat vinden jullie van de opmerkingen van Butler?



NieuwsFilm

meest populair