Eerste details 'The Dark Tower'

Eerste details 'The Dark Tower'

Fans zouden wel eens boos kunnen worden om de aanpak van de Stephen King-boeken.

”De man in het zwart vluchtte door de woestijn en de scherpschutter volgde hem”, zo begint het eerste van ondertussen acht boeken in de Dark Tower-reeks van schrijver Stephen King. De langverwachte verfilming gaat er eindelijk komen. In een interview met EW onthulden schrijver King en regisseur Nikolaj Arcel de eerste details over de film.

Allereerst is nu ook echt officieel bevestigd dat Idris Elba de rol van hoofdpersoon Roland Deschain speelt. Matthew McConaughey is zijn aartsvijand, de man in het zwart. De opnames beginnen al over zeven weken in Zuid-Afrika. ”Waar Stephen King het beste in is, is het mengen van het alledaagse, of wat je het banale zou kunnen noemen, met het fantastische. In mijn ogen zijn de Dark Tower boeken een mengeling tussen sci-fi en fantasy en moderniteit. Die mix is zo Stephen King,” vertelde Arcel.

Waar de film inderdaad zal beginnen met de eerste zin uit het boek, zoals je hierboven aantreft, zal het verhaal vervolgens middenin opgepakt worden. Dat houdt in dat men dus niet het verhaal van de boeken chronologisch gaat vertellen. In plaats daarvan begint men hoe het er nu naar uitziet met het derde boek, Het Verloren Rijk.

”De film begint midden in het verhaal, in plaats van aan het begin,” vertelde King. ”Dat zal sommige fans een beetje boos maken, maar ze zullen het steunen, want het is het verhaal.” Arcel vertelde verder: ”Veel vindt plaats in onze tijd, in de moderne wereld.” Dat zou goed kunnen betekenen dat we in de film zien hoe Eddie en Susannah Dean samen met Roland Deschain de jonge Jake van New York naar hun wereld willen halen.

Wat het casten betreft vertelde Arcel kort over zowel Elba als McConaughey. ”Voor mij klikte het gewoon. Het is zo’n formidabele man,” vertelde Arcel. ”Ik moest naar Idris gaan en hem mijn visie voor de hele reis van Roland en zijn ka-tet [reisgenootschap] vertellen. We hadden het over het personage. Waar hij om draait. Wat zijn queeste is. Wat er in zijn hoofd om gaat. We probeerden uit te vogelen of we dezelfde man voor ogen hadden. En dat bleek helemaal te kloppen. Hij had een unieke visie voor wie Roland zou zijn.”

Het aantrekken van Matthew McConaughey voor de rol van de man in het zwart of Walter Padick is ook vanzelfsprekend voor Arcel. ”Matthew is een ongelofelijke acteur die alles kan doen. Dat is hoe ik me voel over Walter Padick. Hij kon alles doen. Hij is een tijdloze tovenaar, en als Stephen King fan, heb ik Walter in verschillende versies ervaren en over hem gelezen. Hij heeft een interessante visie op de wereld. Hij ziet het met een soort plezier, zelfs al staat hij aan de verkeerde kant van het licht/donker spectrum. Hij is iemand met wie ik veel plezier heb gehad.”

De film draait vanaf 12 januari 2017 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair