Blu-Ray Review: Momentum

Blu-Ray Review: Momentum

Duidelijk zo'n film die vooral scoort op het affiche.


Regie: Stephen S. Campanelli | Cast: Olga Kurylenko (Alexis "Alex" Farraday), James Purefoy (Mr. Washington), Morgan Freeman (Senator), Karl Thaning (Doug MacArthur), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Bioscooprelease: geen

Met een productiebudget van $20 tot $30 miljoen verscheen verleden jaar de actiefilm Momentum. Ondanks bijdragen van grote(re) namen als Olga Kurylenko (Quantum of Solace) en Purefoy (John Carter) en zelfs een vlugge verschijning van Oscarwinnaar Morgan Freeman (Now You See Me) wist de debuutfilm van Stephen S. Campanelli weinig "screentime" op het witte doek te veroveren. De film bleek uiteindelijk zelfs een enorme flop.

De vraag is of Momentum uiteindelijk een echte flop zal zijn. Waarschijnlijk trekt het affiche met "actieheldin" Olga Kurylenko en de naam Morgan Freeman voldoende aandacht in het dvd-schap en op de vele on demand-kanalen. Dat de mager ontvangen film slechts $1 miljoen heeft opgehaald aan de bioscoopkassa's, wordt vast op termijn goedgemaakt. Dutch FilmWorks bracht Momentum onlangs uit op Blu-ray.

Synopsis

Alex Faraday is een mysterieuze dievegge die door haar ex-partner wordt overgehaald om nog één overval te plegen. Al snel komt ze erachter dat het bij de overval niet alleen maar om de gestolen diamanten gaat: één van haar partners wordt op brute wijze vermoord door een internationaal syndicaat. Terwijl Alex de moordplek probeert te ontsnappen, wordt ze achtervolgd door een huurmoordenaar en begint een gevecht om te overleven.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Momentum onsmakelijk "rotten" met 30 procent. De IMDb noteert een 5,5 na ruim zesduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal hebben de actiethriller nog niet beoordeeld (Stem zelf). De film is niet of zeer beperkt in de Nederlandse bioscoop verschenen en daardoor is er op FilmTotaal geen recensie verschenen.

Box Office

Het productiebudget van Momentum bedroeg zo'n $20 tot $ 30 miljoen. Nergens ter wereld heeft de film een grootse bioscooprelease gekregen. Het lijkt er zelfs op dat de film niet verder is gekomen dan een opbrengst van circa $1 miljoen. De film wist ook het Box Office-nieuws te halen doordat er slechts 69 dollar werd opgehaald tijdens de Britse première. In 2 van de 10 zalen zaten zelfs helemaal geen mensen...

[/url]
Film: Momentum | Discs 1 x Blu-ray | Retail release: februari 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | Extra's: Trailers DFW | EAN: 8715664117217 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch Filmworks

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Momentum zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor de Britse [url=http://cdn.filmtotaal.nl/images/newscontent/f2e21a8.jpg]Quad-poster
.

Beeld & geluid

Het beeld via deze uitgave van Dutch FilmWorks is redelijk tot goed. De kleuren lijken iets verzadigd, al kan dit de keuze zijn van de filmmakers. De scherpte is ruim voldoende en ondanks dat het iets beter had gekund behouden de donkere scènes redelijk de details. De DTS-HD track is uiteraard surround en is voldoende aanwezig, al vallen de surround effects doorgaans niet zo heel erg op.

Bonusmateriaal

Dit is opnieuw een kale Blu-ray uitgave van DFW. In dit geval valt het de distributeur niet of nauwelijks kwalijk te nemen. Buitenlandse uitgaven bevatten ook amper bonusmateriaal, al zijn er uitgaven met één langere Making of-featurette. Wel zijn er wat trailers te zien, van Schone Handen, Survivor en een oudje, Colombiana. Dit waarschijnlijk omdat ook dit een film is met een actieheldin (Zoe Saldana).

Typisch tussendoor-actiefilm; op een passende Blu-ray uitgave

Momentum is waarschijnlijk geen actiefilm die je graag wil terugzien. Het is er eerder een die je puur op basis van het affiche aanzet. En zo zijn er uiteraard vele titels, de laatste jaren regelmatig met Morgan Freeman. De acteur uit films als Driving Miss Daisy, The Shawshank Redemption, Million Dollar Baby en Invictus weet zijn zakken er hoogstwaarschijnlijk goed mee te vullen. Dit jaar zien we Freeman in een aantal grote titels, als London Has Fallen, Now You See Me 2 en zelfs de remake Ben-Hur.

Deze Blu-ray uitgave is redelijk netjes, maar daar is gelijk alles mee gezegd. De schijf bevat namelijk geen bonusmateriaal en het beeld en geluid zijn netjes, maar niet uitzonderlijk. Hieronder een clip uit Momentum:



Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair