'Harry Potter and the Cursed Child' wordt geen film

'Harry Potter and the Cursed Child' wordt geen film

J.K. Rowling ziet het niet zo zitten.

Het is nog maar een paar weken geleden dat de harten van fans van de Harry Potter boeken sneller gingen kloppen. In Londen zal in de zomer het tweedelige toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child beginnen en het scenario wordt uitgegeven. Het is een officieel vervolg op het laatste Harry Potter boek en het verhaal komt van de hand van J.K. Rowling zelf af.

De hoop van fans was daarmee natuurlijk dat er uiteindelijk ook een filmversie van dat toneelstuk zou komen. Niet gek ook, want studio Warner Bros. wil de franchise graag voortzetten, wat in november al gebeurt met spin-off Fantastic Beasts and Where to Find Them. Fans die hopen dat er ook een filmversie komt van Harry Potter and the Cursed Child moeten we teleurstellen.

J.K. Rowling vertelde op Twitter dat er geen filmversie komt van Cursed Child. Maar, zo benadrukte ze, "Fantastic Beasts krijgt wel 3 films!"


Daarmee is nogmaals bevestigd dat Fantastic Beasts, met een hoofdrol voor Eddie Redmayne, het begin van een trilogie is. Vanaf 17 november draait die film in de bioscoop. Vanaf 29 juli is verder het scenario van Cursed Child verkrijgbaar in de boekhandel.

NieuwsFilm

meest populair