Blu-Ray Review: Before I Go To Sleep

Blu-Ray Review: Before I Go To Sleep

Niet altijd weten grote namen een film te redden.


Regie: Rowan Joffe | Cast: Nicole Kidman (Christine), Colin Firth (Ben), Mark Strong (Dr. Nasch), Ben Crompton (Warehouse Caretaker), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Bioscooprelease: geen

Grote namen in een film zorgen vaak voor een succes en zo werd waarschijnlijk ook gedacht bij Before I Go To Sleep. Brighton Rock-regisseur Rowan Joffe, ook schrijver van de scripts voor The American en 28 Weeks Later, kreeg namelijk de beschikking over de bekende acteurs Nicole Kidman, Mark Strong en Mark Strong. De film verscheen al in 2014 in de Britse bioscopen, maar wist het uiteindelijk niet te schoppen tot de Nederlandse schermen.

En dit is eigenlijk ook terecht. De film is echt een direct-to-dvd titel, die eigenlijk alleen opvalt door die grote namen. Zouden deze weggehaald worden, dan blijft er toch echt te weinig over. De ontvangst bleek wisselend. Waar de critici de film maar beperkt konden waarderen, was het publiek iets enthousiaster. Onlangs verscheen Before I Go To Sleep op Blu-ray.

Synopsis

Elke ochtend wordt Christine wakker naast een vreemde man, in een onbekend huis. De man naast haar heet Ben en hij legt haar iedere ochtend geduldig uit dat hij haar echtgenoot is. Jaren geleden had Christine een ernstig auto-ongeluk en sindsdien maakt ze geen nieuwe herinneringen meer aan. Haar arts, Dr. Nash, probeert haar met therapie te helpen. Beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes voor Christine in elkaar en ontdekt ze dat er iets niet klopt aan Ben’s verhaal.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Before I Go To Sleep weinig "fresh" met 35 procent. De IMDb noteert een iets betere 6,3 na ruim 45 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de mysteriethriller met een 6,0 (Stem zelf). Before I Go To Sleep is niet op de Nederlandse witte doeken verschenen en om die reden is er geen recensie verschenen op FilmTotaal.nl.

Box Office

Het productiebudget van Before I Go To Sleep bedroeg zo'n $22 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de thriller in bijna 2.000 filmtheaters een bedenkelijke $1,8 miljoen en eindigde op een uiterst zwakke $3,2 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een eveneens weinig indrukwekkende $15,1 miljoen. Zo'n $5,3 miljoen werd opgehaald aan de Britse bioscoopzalen.

[/url]
Film: Before I Go To Sleep | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: februari 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8715664117651 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch Filmworks

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Before I Go To Sleep zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gebruik gemaakt van een van de [url=http://www.impawards.com/intl/uk/2014/before_i_go_to_sleep_ver4.html]filmposters
, echter zonder de afbeelding van Mark Strong. Zijn naam is wel vermeld.

Beeld & geluid

Als eerste de pluspunten van deze DFW-uitgave. De scherpte is doorgaans netjes en de wat donkere, volle kleuren passen prima bij de hoofdfilm. Ook het detailbehoud is redelijk tot goed, wat ervoor zorgt dat de zwarte delen in het beeld ruimte bieden aan de kleinere details. Veel minder is de duidelijk aanwezige laag ruis. Het lijkt erop dat deze ruis is ontstaan door de transfer, aangezien deze niet oogt als een opzettelijke filmgrain. Dit wordt nog wel eens gebruikt om een filmische sfeer mee te geven. De ruis heeft tot gevolg dat het beeld niet altijd even zuiver aanvoelt. Het geluid is verder degelijk en wordt aangeleverd door een standaard DTS-HD 5.1 track.

Bonusmateriaal

Dutch Filmworks heeft deze - voor de Nederlandse markt - direct-to-retail uitgave geen bonusmateriaal gegund. Buitenlandse uitgaven bevatten wel enige extra's, al gaan deze ook niet verder dat wat standaard featurettes. Wel zijn er wat trailers van andere Dutch FilmWorks uitgaven te zien, namelijk van Dark Places, Schone Handen en De Reünie. Er is geen hoofdmenu aanwezig.

Grote namen, te magere thriller, basic Blu-ray uitgave

Ondanks de aanwezigheid van Oscarwinnares Nicole Kidman (The Hours), Oscarwinnaar Colin Firth (The King's Speech) en BAFTA-genomineerde Mark Strong (The Long Firm) weet deze onderhoudende thriller van regisseur Rowan Joffe slechts beperkt te overtuigen. En dat is jammer, aangezien je van minimaal de acteurs iets meer zou verwachten, al doet vooral Firth nog zeker zijn best. De Blu-Ray uitgave is basic, waarbij vooral de onnodige ruis opvalt. Het ontbreken van de extra's is geen enorme verrassing. Hieronder de zeer korte online featurette 'Nicole Kidman':



Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair