Epische eerste blik op 'Ben-Hur'

Epische eerste blik op 'Ben-Hur'

En wat heeft Jack Huston te vertellen over het wagenrennen?

Deze zomer krijgen we een nieuwe versie van het verhaal van Ben-Hur voorgeschoteld. Het klassieke verhaal van Lew Wallace uit 1880 werd al meerdere keren naar het witte doek gebracht, waaronder in de 11 Oscars winnende versie met Charlton Heston in de hoofdrol. In de nieuwe versie is Jack Huston Judah Ben-Hur en vandaag is er een eerste beeld van hem in die rol vrijgegeven.

De film van regisseur Timur Bekmambetov vertelt het verhaal van Ben-Hur, een prins in het door Romeinen bezette Jeruzalem. Hij wordt verraden door zijn adoptiebroer Messala (Toby Kebbell) en verliest alles. De volgende vijf jaar brengt hij door in een Romeins galleischip, om het geschil vervolgens in een grootse strijdwagenrace uit te vechten.

USA Today schreef ook al iets over hoe deze film kijkt naar het boek van Wallace. Deze versie moet daar trouwer aan zijn en korter zijn dan de 3,5 uur durende klassieker van Heston. Verder vertelde Huston dat hij samen met Toby Kebbell maanden bezig is geweest met de voorbereidingen voor de wagenrace. ”Je stapt op een strijdwagen met twee paarden, dat blaast je al omver, maar dan heb je ineens vier paarden aan het einde van je teugels,” aldus Huston. ”Het is overweldigend en ongelofelijk eng. Maar na de eerste dag, waarin je elk moment denkt: ‘Ik ga dood, ik ga dood, ik ga dood’, besluit je dat uit je hoofd te zetten en wordt het deel van het werk.”

Het gaat er in elk geval episch uit zien, te oordelen aan onderstaande afbeeldingen. De volledige race, maar ook de rest van het verhaal, is vanaf 18 augustus te zien in de bioscoop.





NieuwsFilm

meest populair