Blu-ray Review: The Visit

Blu-ray Review: The Visit

Prima uitgave voor de M. Night Shyamalans terugkeer naar zijn roots.


Regie: M. Night Shyamalan | Cast: Olivia DeJonge (Becca), Ed Oxenbould (Tyler), Deanna Dunagan (Nana), Peter McRobbie (Pop Pop), Kathryn Hahn (Mom), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Bioscooprelease: 11 september 2015 | FilmTotaal recensie: The Visit

Na enkele zwak ontvangen grote Hollywood-producties besloot M. Night Shyamalan terug te keren naar zijn roots. Samen met Blumhouse Productions maakte de regisseur van toppers als The Sixth Sense en Unbreakable de low budget horrorthriller The Visit. Dit keer geen grote namen, maar wel een kleinschalig verhaal. Het moest een nieuw succes worden en zijn naam opnieuw op de kaart zetten.

Dit is jammer genoeg maar deels gelukt. Ondanks dat de film ruimschoots uit de kosten kwam, was de ontvangst redelijk positief, maar nog wat zwak. Dit neemt niet weg dat M. Night Shyamalan enigszins wraak heeft genomen op het vele commentaar dat hij afgelopen jaren kreeg te verduren naar aanleiding van zijn discutabele producties The Last Airbender en After Earth. Onlangs verscheen The Visit op Blu-ray.


Synopsis

Becca en haar jongere broertje Tyler gaan een weekje logeren op de afgelegen boerderij van hun grootouders in Pennsylvania. Ze ontdekken echter al snel dat er iets mis is met hun familieleden. De kinderen ontdekken verontrustende zaken bij hun opa en oma en het veilig thuis komen lijkt steeds moeilijker te worden.



Waardering

Op Rotten Tomatoes is The Visit nog net "fresh" met 64 procent. De IMDb noteert een 6,2 na ruim 52 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorthriller met een 5,5 (Stem zelf). FT-recensent Thierry Verhoeven kwam tot 2,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Voor een beginnend regisseur zou dit een erg goed debuut zijn, maar van een ervaren regisseur als Shyamalan zou je toch wel meer verwachten. Desondanks dat deze film wel degelijk zijn problemen heeft, is het een zeer vermakelijke kijkervaring. Het is nog niet op het niveau van Unbreakable of Signs... - Olrik

Box Office

Het productiebudget van The Visit bedroeg zo'n $5 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de horrorthriller een uitstekende $25,4 miljoen en eindigde op een prima $65,2 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op $98,5 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op ruim 4 ton in dollars.

[/url]
Film: The Visit | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: februari 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Extra's: The Making of The Visit | Alternate Ending | | Deleted scenes | Becca's photo's | EAN: 5053083061258 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Visit zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een toch erg magere poster. Er zijn veel beter [url=http://www.impawards.com/2015/visit.html]versies
verschenen.

Beeld & geluid

Universal Pictures levert een nette Blu-ray uitgave af als het gaat om de beeld- en geluidskwaliteit. De bijna vullende verhouding (1.85 : 1) past prima bij het type film en de scherpte is doorgaans van een hoog niveau. De kleuren ogen natuurlijk en ook dit past uitstekend bij de insteek, het is immers een found footage film. De donkere scènes zijn ook vol van kleur, hebben een prima zwart-weergave en details blijven goed overeind. De DTS-HD track komt vooral naar voren als er stemmige muzikale ondersteuning is, al blijven de effecten beperkt. Alleen in de spooky scènes zijn er duidelijk surround effects te horen. Nette uitgave!

Bonusmateriaal

De extra's starten met The making of The Visit van zo'n 10 minuten. Het is een redelijk basic, maar aardige Making of, waarin M. Night Shyamalan ook terugkijkt op zijn carrière. Verder is er veel aandacht voor de verschillende fases in het productieproces, waaronder de casting. Vervolgens is er een reeks korte verwijderde scènes te bekijken en een emotioneel alternatief einde. Becca's photo's zijn inderdaad wat foto's.

Kleinschalige terugkeer van M. Night Shyamalan; op een nette Blu-ray uitgave

M. Night Shyamalan heeft waarschijnlijk een wijze keuze gemaakt om terug te keren naar zijn roots. Na twee grote producties (The Last Airbender, After Earth) blijkt dat hij zich beter kan richten op kleinere verhalen, met meer menselijke personages. The Visit is overduidelijk niet zijn beste film, maar hij laat zien dat hij nog altijd kan griezelen, inclusief een prima plottwist. Op dit moment werkt de filmmaker - opnieuw met Blumhouse Productions - aan Split, een thriller met onder meer James McAvoy.

Deze Blu-Ray uitgave is netjes, met prima beeld en geluid en bonusmateriaal dat goed aansluit op de kleinschalige productie. Hieronder de online featurette 'Night Revisited':



Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair