The Visit (2015)

Grandma's Rules: 1. Have a great time. 2. Eat as much as you want. 3. Don't ever leave your room after 9:30 pm.

Een aardige opsteker na M. Night Shyamalans vorige paar films, maar helaas nog lang geen terugkeer naar zijn oude niveau.
play

5,8 details

  • 94 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

Een alleenstaande moeder ontdekt dat de zaken binnen haar gezin compleet mis zijn gegaan, als haar twee jonge kinderen hun grootouders bezoeken.

Regie
M. Night Shyamalan
Cast
Kathryn Hahn, Olivia DeJonge, Ed Oxenbould, Peter McRobbie, Benjamin Kanes, Deanna Dunagan, Patch Darragh, Steve Annan, Ocean James, Seamus Moroney, Jorge Cordova, Samuel Stricklen, Celia Keenan-Bolger.
Budget
$ 5.000.000
Release
11.09.2015
Release NL
10.09.2015
Release DVD
15.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: M. Night Shyamalan | Cast: Olivia DeJonge (Becca), Ed Oxenbould (Tyler), Deanna Dunagan (Nana), Peter McRobbie (Pop Pop), Kathryn Hahn (Mom), e.a.| Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2015

The Visit zou de grote comebackfilm moeten worden voor de ooit veelbelovende maar recentelijk vooral verguisde M. Night Shyamalan. En verdraaid, het is inderdaad een betere film dan pakweg zijn laatste vier. Dat betekent echter niet zoveel; het is haast alsof je een volwassen vent complimenteert dat hij eindelijk zijn eigen veters kan strikken. Maar toch: de veters zijn gestrikt (zij het nogal slordig), zodat de drager niet elke paar meter met een daverende smak op de grond valt. Waar Shyamalan ten tijde van Lady in the Water in zijn eigen hype was gaan geloven, blijkt hij een paar flops later wat meer met beide benen op de grond te staan, resulterend in een kleinschalige film, gemaakt met een gering budget en opgenomen binnen een maand. Een ideale gelegenheid dus voor de man om te laten zien hoe ver hij met beperkte middelen kan komen.

Het is geen nieuw verschijnsel dat regisseurs grote Hollywoodfilms afwisselen met wat persoonlijker werk. Zo snakte Sam Raimi na drie uitputtende Spider-Man-films naar de eenvoudige slapstickhorror uit de beginfase van zijn carrière. Dat resulteerde toen in het uiterst vermakelijke Drag Me to Hell, een film zoals alleen Raimi die kon maken. Zet je The Visit daar tegenover dan vallen twee dingen op. Allereerst is dit is voor Shyamalan niet zozeer een terugkeer naar de basis (ook in zijn begindagen had hij immers de beschikking over grote namen en degelijke budgetten), maar eerder een experiment in minimalistisch filmmaken. Ten tweede is The Visit een productie die door praktisch elke jonge regisseur gemaakt had kunnen worden; er is geen specifiek talent voor vereist. De conclusie is ietwat triest: Shyamalan laat niet zien dat hij het juiste materiaal tot grote hoogte kan verheffen, maar enkel dat hij als regisseur tamelijk inwisselbaar is.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

The Visit Nieuwsberichten

Laatste reacties

rebel1984

"...Dit is inderdaad geen horror maar vond het toch wel een verrassend her en der grappige thriller. M......"

Tarkus

"...De kinderen doen het in deze film aardig goed. Maar verder is er niet veel aan. Een horrorfilm is......"

notReal

"...[quote=Olrik]The Visit gaat over twee kinderen: Rebecca ( Olivia DeJonge ) en Tyler ( Ed Oxenbould )......"

The Visit

acties