De meest onverwachte M. Night Shyamalan-film is volgens wetenschappers één van de engste films ooit

De meest onverwachte M. Night Shyamalan-film is volgens wetenschappers één van de engste films ooit

Shyamalans 'The Visit' is volgens een onderzoek één van de engste horrorfilms ooit.

Er bestaat eigenlijk niet zoiets als objectiviteit als het gaat om film. Wat de één een meesterwerk vindt, kan de ander het slechtste vinden wat ze ooit hebben gezien. Zo is het natuurlijk bij elke vorm van creatieve expressie. Nu hebben wetenschappers zich toch gewaagd aan een lijst van de engste films aller tijden.

Het is nuttig om van tevoren de context van het onderzoek uit te leggen. Broadband Choices heeft het project 'Science of Scare' opgezet om volgens de wetenschap de engste films te vinden. De organisatoren kozen zo'n 50 films uit en lieten 250 deelnemers deze films kijken. Hun hartslagen werden constant gemeten. De rangorde van de lijst is gebaseerd op de films die de hoogste pieken in de hartslagen veroorzaakten.

Nummer tien
Als je te horen krijgt dat een film van regisseur M. Night Shyamalan in de top 10 engste films volgens de wetenschap zou staan, denk je waarschijnlijk aan Signs of misschien wel Split. Dit is allebei echter incorrect, The Visit staat namelijk op de tiende plek.

De hartslagen van de deelnemers waren voor het kijken van de film ongeveer 65 per minuut, maar tijdens het kijken steeg dit al naar 79. Met 100 per minuut bereikten de hartslagen hun piek.

Verhaal
Broer en zus Tyler en Becca brengen een week door bij hun grootouders, terwijl hun alleenstaande moeder met haar vriend op vakantie gaat.


Becca besluit een documentaire over haar grootouders te filmen om haar moeder te helpen weer contact te maken met haar ouders, en om ook wat dingen over haar ouders te weten te komen. Tijdens het filmen ontrafelen de twee echter een duister geheim over hun grootouders.

Shyamalan
The Visit is niet alleen bijzonder omdat het in deze top 10 staat, maar ook omdat het de comeback van Shyamalan inluidde. Shyamalan regisseerde op een bepaald punt in zijn carrière flop na flop, maar met de door hemzelf gefinancierde The Visit kreeg hij weer kansen in Hollywood. Zo sloot hij onlangs een 'first-look deal' met Warner Bros.


Dit houdt in dat Shyamalan de komende jaren exclusief onder Warner Bros. en New Line films gaat ontwikkelen. De eerste hiervan verschijnt dit jaar al, namelijk de psychologische thriller Trap. Ook debuteert Shyamalans dochter Ishana ook met een film dit jaar: The Watchers.

NieuwsFilm

meest populair