Hoe de mysterythriller 'The Visit' je in één seconde in een complete schok bracht

Hoe de mysterythriller 'The Visit' je in één seconde in een complete schok bracht

De film is geschreven, geproduceerd en geregisseerd door M. Night Shyamalan, die bekend staat om originele films te maken met verrassende wendingen.

Regisseur M. Night Shyamalan, die je onder andere kan kennen van The Sixth Sense, Unbreakable, Split en Glass, maakt altijd films met onverwachte plotwendingen. In zijn film The Visit uit 2015 is dit niet anders. Let op: SPOILERS!

The Visit is een film die gebruikmaakt van gevonden beeldmateriaal en daardoor heel realistisch lijkt. De hoofdrollen worden gespeeld door Olivia DeJonge, Ed Oxenbould, Deanna Dunagan, Peter McRobbie en Kathryn Hahn. In veel van zijn films is Shyamalan ook even te zien, maar The Visit is één van de weinige films waarin hij geen cameo doet.

Verhaal
De film volgt de tiener Rebecca (DeJonge) en haar jongere broer Tyler (Oxenbould), die gaan logeren bij hun vervreemde grootouders Dora en John op hun boerderij omdat hun moeder Loretta (Hahn) op cruise gaat. Rebecca en Tyler hebben hun grootouders nooit gezien en Loretta heeft al vijftien jaar geen contact meer met haar ouders.

Tijdens hun verblijf merken de broer en zus op dat hun grootouders zich vreemd gedragen en ze gaan op zoek naar de waarheid achter de vreemde omstandigheden op de boerderij. Hiervoor gebruiken ze onder andere verborgen camera's.

Twist
Wanneer Rebecca en Tyler doorhebben dat er iets niet klopt, laten ze via Skype de grootouders zien aan hun moeder. Zij is verbaasd want Dora en John zijn helemaal niet haar ouders, maar wel twee patiënten die ontsnapt zijn uit een mentale instelling waar de echte grootouders werkten.


De kinderen vinden uiteindelijk de restanten van hun echte grootouders in de kelder van het huis. Het is een twist die je niet onmiddellijk verwacht en die ervoor zorgt dat je de film op een andere manier zou bekijken als je die eens opnieuw ziet.

Problemen met montage
De film die uitkwam kon er helemaal anders uitgezien hebben. Zo gaf Shyamalan toe dat er problemen waren met de montage van de film. Een eerste versie bevatte te veel elementen van een arthouse-film en te weinig horror. Een tweede versie werd te komisch ervaren.


Uiteindelijk werd The Visit grotendeels positief onthaald en bracht het 98,4 miljoen dollar op. De film heeft niet het niveau dat we gewend zijn van Shyamalan, maar wordt wel gezien als een nieuw begin voor de regisseur na een aantal flops.

Streamen
The Visit is jammer genoeg niet te vinden op de streamingdiensten, maar je kan het wel huren of kopen op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair