Alles over 'The Visit'

De comeback van regisseur M. Night Shyamalan?

Komende donderdag komt de film The Visit uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 10 september in première.

The Visit


Duur: 94 minutenGenre Horror, KomedieBudget: 5 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieM. Night ShyamalanScenario M. Night ShyamalanKathryn Hahn MotherEd Oxenbould Tyler JamisonOlivia DeJonge Rebecca JamisonDeanna Dunagan NanaPeter McRobbie Pop-Pop
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

M. Night Shyamalan keert terug naar zijn roots met het angstaanjagende verhaal over een broer en zus die een weekje gaan logeren bij hun grootouders in Pennsylvania. De kinderen ontdekken verontrustende zaken bij hun opa en oma en het veilig thuis komen lijkt steeds moeilijker te worden.

Comeback?

Regisseur M. Night Shyamalan kennen we van hitfilms als Unbreakable, The Sixth Sense en Signs, maar sinds die laatste film in 2002 uitkwam, maakte de regisseur geen goed ontvangen film meer. Daar moet nu verandering in komen. In een uitgebreid interview met Indiewire vertelde Shyamalan waarom.

"Het is een erg kleinschalige film en daar houd ik van," vertelde Shyamalan. Daarmee doelt hij niet alleen op het lage budget dat hij voor de film kreeg, maar ook de beperkte plekken waar het geheel zich afspeelt. "De posters op mijn muur zijn van 'Invasion of the Body Snatchers,' 'Diabolique,' '12 Angry Men.' Het hoort bij de diepe esthetische filosofie die ik aanhang, dat een film incompleet moet zijn; 'Is ze goed? Is ze slecht?' Er is passief entertainment en dat vind je overal."

Producent Jason Blum, die meewerkte aan Whiplash en Paranormal Activity staat ook achter Shyamalan. Wellicht dat het daarom goed is gegaan ditmaal, want Shyamalan maakte met The Visit een kleinschalig, persoonlijk verhaal. "Jason zegt, 'Je hebt iets ongelofelijks gemaakt en ik ga het aan iedereen bewijzen'," aldus Shyamalan.

Eerste reacties

Het lijkt erop dat eerdere woorden van M. Night Shymalan over zijn comeback kloppen. Er zijn nog niet zo heel veel recensies vrijgegeven, maar we zien zo hier en daar al wat positiefs op het internet geplaatst worden. Zo schrijft The Young Folks: "The Visit is consequent onderhoudend, ondanks het wat onevenwichtige middenstuk." En ook Screenrelish is redelijk positief: "Shyamalan heeft ons na jaren van intensiteit eindelijk weer weten te verrassen."

Box office prestaties

De box office prestaties van The Visit hangen vooral af van de ontvangst van de film. Nu die positief lijkt te zijn, zou het zomaar kunnen dat Shyamalan eindelijk weer een succes boekt aan de box office. In de Verenigde Staten wordt bijvoorbeeld een prima openingsweekend van 17 miljoen dollar voorspeld. De film zou volgens de voorspellingen in totaal 29 miljoen opbrengen aldaar.

Trivia

Er bestaan drie versies van de film: een puur komische, een pure horrorfilm en deze laatste, die daar tussenin valt. Nooit eerder maakte Shyamalan zo'n goedkope studiofilm. De eerste found footage horrorfilm voor Shyamalan.

•


•

•




NieuwsFilm

meest populair