Traileranalyse 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'

Traileranalyse 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'

De toverwereld van J.K. Rowling is terug!

Na een eerste teaser trailer in december, was er deze week eindelijk een volledige trailer voor J.K. Rowlings Fantastic Beasts and Where to Find Them. De trailer laat ons behoorlijk sfeervolle beelden van de film zien en maakt één ding duidelijk: de toverwereld die we leerden kennen via de Harry Potter-reeks en waar we in 2011 afscheid van namen, is in november weer helemaal terug.

Ditmaal uiteraard niet met Harry Potter als hoofdpersoon, maar met Newt Scamander. Het is een rol die gespeeld wordt door Eddie Redmayne, en de schrijver van een gelijknamig schoolboek voor de leerlingen van toverschool Hogwarts. In deze film reist hij naar de Verenigde Staten, voor een ontmoeting met een belangrijke ambtenaar in het Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika.

Voor die meeting neemt hij een magisch koffertje mee met daarin een aantal gevaarlijke wezens en hun woonplekken. Als de wezens uit het koffertje ontsnappen, gaan de Amerikaanse toverautoriteiten achter Newt aan en wordt de band tussen magische en non-magische mensen nog slechter. Door de aanwezigheid van de New Salem Philantrophic Society, een anti-tovenaarsorganisatie die hen wil uitroeien, ziet het er niet uit. Newt strijdt er daarom voor om zijn fouten recht te zetten en te voorkomen dat de boel leidt tot geweld, angst en spanningen.

De trailer voor de film van regisseur David Yates schept een iets vrolijker beeld dan de synopsis dat doet. Vanaf 16 november draait Fantastic Beasts and Where to Find Them in de bioscoop. Hieronder eerst de trailer, daarna bespreken we wat we zien.



Introductie Newt

De trailer laat allereerst wat van Newt Scamander zien. Het is een semi-nieuw personage in de filmfranchise en dus vertelt de eerste trailer ons iets over de rol van Eddie Redmayne. Via woorden van Colin Farrells Graves leren we dat er ”iets interessant” is aan Scamander. ”Net als aan je koffertje, ligt er meer achter jou dan je in eerste instantie denkt.”





Van Hogwarts geschopt

Een deel van die informatie wordt direct daarna onthuld. ”Van Hogwarts geschopt omdat je een mens bedreigde met een beest. Maar toch was één van je docenten sterk tegen je verwijdering,” vervolgt Graves. ”Ik vraag me af, waarom Albus Dumbledore zo weg van je was.” Waarmee de eerste verwijzing naar de Harry Potter-franchise alvast een feit is.







Porpentina Goldstein

Niet alleen Newt is nieuw, ook Porpentina, ofwel “Tina” (Katherine Waterston) kenden we nog niet. Zij is een ambitieus medewerker van het Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika en heeft een lage functie. Dat terwijl ze wel erg intelligent is. Hoe intelligent moeten we nog merken, maar duidelijk is wel dat Tina het probleem van Newt ziet als een kans om zichzelf te bewijzen. Hieronder een beeld van haar en vermoedelijk zien we ook hoe Newt naar haar omkijkt als hij haar ziet. Een ontluikende romance? Het zou goed kunnen…





Aankomst Ellis Island

Als je vroeger naar de Verenigde Staten reisde, ging je via Ellis Island. Daar kwam je aan en werd je geregistreerd. Zo ook de tovenaars die er aankomen, want Newt moet zich bij een Dreuzel (ofwel Niemagie, zoals ze in de VS heten) melden. Zijn koffertje blijkt een magische Dreuzelmodus te hebben.



















Magisch Congres & President van de Verenigde Staten

Vervolgens zien we hoe Newt samen met Tina door het Magisch Congres loopt. Op de achtergrond links zie je een grote banier hangen, met een beeltenis van de president. Dat blijkt een vrouw te zijn: een dame met de naam Seraphina Picquery (Carmen Ejogo). Veel is er helaas nog niet bekend over haar, maar duidelijk is dat de tovenaars de mensen ver vooruit zijn als het aankomt op emancipatie.





Conflict in de toverwereld

Hier wordt de trailer pas echt interessant. De krantenkoppen zijn helder: ”Magical disturbance risks wizarding exposure” en ”International wizard hunt intensifies”. Die eerste titel verwijst hoogstwaarschijnlijk naar één van de belangrijkste elementen van de fictieve geschiedenis van de VS. Door de heksenprocessen in Salem van de zeventiende eeuw is men in de VS niet bepaald open tegenover tovenaars. Vandaar dat er groepen zijn gevormd, gericht op het uitroeien van tovenaars, waar men bang voor is en daar verwijst deze titel vermoedelijk naar.



Eerste beelden Jabos Kowalski & Mary Lou

Het lijkt erop dat die organisatie die tovenaars wil uitroeien snel bezocht wordt. We zien hier hoe Newt samen met zijn menselijke vriend Jabos Kowalski (Dan Fogler) op bezoek gaat bij Mary Lou (Samantha Morton). Hij is een Dreuzel en zij de leider van de fanatieke Second Salemers, een groep die het bestaan van tovenaars wil onthullen aan de wereld en ze compleet wil uitroeien. Wie we niet zien is Mary Lou’s zoon, een rol van Ezra Miller.





Setting is New York

De film speelt zich in New York van de jaren twintig af, wat we hieronder zien.





Verkiezingsbijeenkomst (met tovergeweld?)

Jon Voight speelt in de film de rol van Senator Henry Shaw Sr., een senator die een bijeenkomst organiseert om President te worden. Die bijeenkomst wordt flink verstoord door de New Salem Philanthropic Society, zoals hieronder te zien.











Auror Percival Graves

Maar waarschijnlijk steekt Farrells Percival Graves daar een stokje voor. Hij is een hooggeplaatste Auror en vertrouweling van de president. Hij moet Newt tegenhouden, maar komt dus ook in gevecht met de Salemers.





Magisch gevecht

Newt en Tina komen hieronder in de problemen en gebruiken een magisch wezen…









Overleg met de president

Hier zien we hoe Farrells Graves een vertrouweling is van President Picquery. De twee voeren heftig overleg.





Magisch koffertje

Wellicht vindt dat plaats rond het magische koffertje van Newt en de wezens die ontsnapt zijn. Dat het groot van binnen is blijkt wel uit deze shots, want Newt loopt eenvoudig naar binnen….











NieuwsFilm

meest populair