Opvolger voor The Graduate

Dustin Hoffman brak in 1967 door met zijn rol als Benjamin Braddock in de verfilming van het het boek The Graduate van Charles Webb, een rol waarvoor hij zijn eerste Oscar-nominatie kreeg.

The Graduate eindigde met een meerdere malen geparodiëerde scène, en heeft velen achtergelaten met de vraag: wat gebeurde er verder? Voor diegenen is er goed nieuws: Webb heeft onlangs de opvolger afgerond: Home School. Daarin is Benjamin inmiddels vader geworden en besluit, door zijn eigen school-ervaringen, om zijn kinderen thuis te onderwijzen.

Echter: het boek zal pas verschijnen als Webb komt te overlijden. Toen de schrijver de filmrechten voor The Graduate verkocht, deed hij daarbij ook afstand van de rechten op de personages, met als gevolg dat van een eventuele opvolger een film gemaakt kan worden zonder dat Webb daar invloed op zou hebben.

De rechten zijn momenteel in handen van het Franse Canal Plus, en onderhandelingen met die partij zijn tot dusverre op niks uitgelopen. Webb heeft daarom besloten er niet bij te willen zijn mocht zijn verhaal op het witte doek verkracht worden.

[eng]"As soon as any sequel is published it is their property and I have no legal recourse. It's frustrating. I hoped something could be worked out with the company: I didn't want to control the film but I did want some basic say over the story. I hoped they'd let me do the screenplay and my younger son be an adviser, because he is the real thing in terms of being home schooled. This wasn't a suggestion they were willing to accept. So I'd rather not be around to see it if not even minimal control is possible."[/eng]

Eind dit jaar verschijnt overigens nog Rumour Has It, met onder andere Jennifer Aniston, Shirley MacLaine en Kevin Costner. In die film van regisseur Rob Reiner is de hoofdpersoon er van overtuigd dat The Graduate is gebaseerd op de belevenissen van haar eigen grootmoeder.



NieuwsFilm

meest populair