J.K. Simmons over zijn Commisioner Gordon in 'Justice League'

J.K. Simmons over zijn Commisioner Gordon in 'Justice League'

Hij gaat ter voorbereiding vooral de comics lezen.

Afgezien van de superhelden, is er nog maar één castlid bevestigd voor Zack Snyders Justice League. Het betreft Commisioner Gordon, een rol die gespeeld gaat worden door J.K. Simmons. Tegenover Collider vertelde hij over zijn rol en hoe hij zich daarop voorbereidt.

”Nou, ik lees natuurlijk de comics,” begon Simmons. ”Ik heb nog een paar maanden te gaan voordat ik daarmee begin en er komen nog twee films aan voor die tijd, dus ik ben er nog niet mee begonnen. Maar natuurlijk hebben een boel geweldige acteurs dat personage eerder gespeeld en de meesten zag ik toen de films uitkwamen, toen dacht ik natuurlijk nooit dat ik de volgende voor de rol zou zijn. Dus ik kan niet zeggen dat ik nog geen indruk heb dan dat personage, gebaseerd op wat ik gezien heb, maar ik ben niet van plan om terug te gaan en andere films te kijken. Mijn plan is om zoveel mogelijk over hem te leren via de comics en mijn voeten nat te maken in de eerste film, en hopelijk vanaf daar verder te gaan.”

Hij vindt het ook niet erg om elementen van het werk van voorgaande acteurs over te nemen. ”Ik weet zeker dat er verschillen en overeenkomsten zullen zijn met wat Gary Oldman of Pat Hingle al gedaan hebben, maar ik ga proberen mijn visie te laten zien en zoveel mogelijk te leren over de rijke geschiedenis van Batman, voordat ik ermee begin.”

Een kleine indruk heeft hij natuurlijk ook al: ”Tot nu toe heb ik geleerd dat Commissioner Gordon een oudere man met een snor is die op een bepaalde manier gerelateerd is met onze held.” Hij ziet ook genoeg verschillen met J. Jonah Jameson, die hij eerder voor Marvel speelde. ”Dit is een compleet ander personage, veel sterker en met een grotere impact op het DC-universum.”

Vermoedelijk zal Simmons ook een rol gaan spelen in de solofilm voor Ben Afflecks Batman die onlangs bevestigd werd. De opnames van de Justice League-film gaan deze maand nog van start. De release vindt in november 2017 plaats.



NieuwsFilm

meest populair