Clint Eastwood filmt 'Sully' geheel met IMAX- camera

Film met Tom Hanks gaat over piloot Chesley “Sully” Sullenberger, die een passagierstoestel in de Hudson wist te landen.

Clint Eastwood is druk bezig met de opnames van de film Sully, waarin Tom Hanks piloot Chesley “Sully” Sullenberger vertolkt. Zoals het er nu naar uitziet, filmt Eastwood deze alleen met Imax camera's. Daarmee zal het de eerste speelfilm in de bioscoop worden, die geheel zo is gefilmd.

"Clint besloot het te proberen en hij is helemaal weg van de camera's," vertelde Imax CEO Richard Gelfond aan Variety. Imax hoopt dat in de toekomst vijf films per jaar met Imax camera's zullen worden gefilmd. Een half uur van Captain America: Civil War is ook hiermee gefilmd.

Er staan al andere films in de planning die dit apparatuur zullen gebruiken. Anthony en Joe Russo, de regisseurs van Avengers: Infinity Wars Parts 1 and 2 gaan de hele film opnemen met 2D digitale Imax camera's. Deze delen zullen afzonderlijk van elkaar in 2017 en 2018 te zien zijn.

Chesley “Sully” Sullenberger was de gezagvoerder die de noodlanding van US Airways-vlucht 1549 op de rivier de Hudson in New York uitvoerde op 15 januari 2009. Alle passagiers bleven daarbij ongedeerd.



NieuwsFilm

meest populair