Johnny Depp speelt hoofdrol in 'The Libertine'

Johnny Depp speelt hoofdrol in 'The Libertine'

Film is gebaseerd op het Dominique Strauss-Kahn schandaal.

Johnny Depp gaat de hoofdrol spelen in de film The Libertine, een verhaal dat is gebaseerd op het seksschandaal rond Dominique Strauss-Kahn. Depp speelt in de film een Franse diplomaat, die wordt beschuldigd van verkrachting en huisarrest krijgt.

De voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn werd in 2011 beschuldigd van het verkrachten van een kamermeisje in een hotel. Hij werd uiteindelijk niet vervolgd vanwege tegenstrijdige verklaringen van de vrouw, maar trof wel een schikking met haar. De affaire werd wereldwijd als de affaire DSK bekend.

De film zal geregisseerd worden door Brett Ratner en naast Depp zal Marion Cotillard een van de hoofdrollen spelen. Filmstudio Warner Bros hoopt op de Cannes filmmarkt, dat gelijk loopt met het filmfestival, investeerders te vinden.

Toevallig heeft Johnny Depp al eerder gespeeld in een film met als titel The Libertine. In 2004 speelde hij in die film de 17e eeuwse Engelse dichter en rokkenjager John Wilmot. De films hebben dus behalve de titel en de hoofdrolspeler, niks met elkaar gemeen.



NieuwsFilm

meest populair