Afdelingen Amerikaanse toverhuis in 'Fantastic Beasts'  onthuld?

Afdelingen Amerikaanse toverhuis in 'Fantastic Beasts' onthuld?

De namen zijn ditmaal gebaseerd op mythologische wezens.

Harry Potter-fans zijn er meer dan bekend mee: de vier afdelingen van Zweinstein. Nu later dit jaar spin-off Fantastisc Beasts and Where to Find Them uit gaat komen, krijgen we langzaamaan meer details over de Amerikaanse variant: Ilvermorny. Het lijkt erop dat per ongeluk de namen van de vier afdelingen van die school onthuld zijn.

Software engineer Ian Cervantez ontdekte in de broncode van website Pottermore wat de namen van de vier afdelingen van de Amerikaanse school lijken te zijn. Deze zijn vernoemd naar dieren van de mythologie van de Indianen: gehoornde serpent (in ’t Engels Horned Serpent), Wampus, Dondervogel (Thunderbird) en Pukwudgie.

De gehoornde serpent wordt in de mythologie vaak omschreven als een groot, draakachtig wezen, dat geassocieerd wordt met water, regen, bliksem en donder. De Wampus is verder een katachtige, een vreeswekkend wezen dat lijkt op een poema. De Dondervogel is een krachtige, bovennatuurlijke vogel die wind kan creëren en donder veroorzaakt. Tot slot is de Pukwudgie een kleine trol met mensachtige eigenschappen, wiens huid op kan lichten, die kan verschijnen als hij het wil en mensen mee kan lokken naar hun dood.

Overigens is er nog geen officiële bevestiging dat de namen inderdaad kloppen. Tot die tijd moet bovenstaande met een (kleine) korrel zout genomen worden. Uit de informatie die wel al officieel is, blijkt dat de school al 200 jaar zeer succesvol bestaat tegen de tijd dat de film in de jaren 1920 begint.

Fantastic Beasts and Where to Find Them is geregisseerd door David Yates. Het script komt van de hand van J.K. Rowling,



NieuwsFilm

meest populair