Animatiefilm rond Garfield op komst

Animatiefilm rond Garfield op komst

De luie rode kater komt weer naar de bioscoop.

Alcon Entertainment heeft de exclusieve rechten verkregen op de productie van geanimeerde bioscoopfilms gebaseerd op de Garfield-strips. Vandaag heeft Alcon ook meteen bekend gemaakt dat er een compleet nieuwe animatiefilm komt rond het personage van bedenker Jim Davis. Laatstgenoemde zal aan de film meewerken als uitvoerend producent en het is de uitgesproken intentie een complete filmfranchise te bouwen rond de luie kat.

CEO’s Broderick Johnson en Andrew Kosove: ”De schepping van Jim Davis is al decennia een internationale sensatie voor alle leeftijden. We kijken ernaar uit een geanimeerde Garfield-film naar het witte doek te brengen.”

Garfield werd gelanceerd in juni 1978 en draait om een cynische, luie rode kater en zijn baas Jon Arbuckle en mede-huisdier Odie, een oerdomme hond. Oorspronkelijk verschenen de strips in 41 kranten, maar het succes maakte dat dit er uiteindelijk maar liefst 2,580 werden., met een geschat lezersaantal van 260 miljoen mensen.

”Ik ben zo erg onder de indruk van de kwaliteit van animaties en verhalen die Hollywood recent gemaakt heeft, dus ik kan niet wachten om te beginnen met het fantastische team van Alcon.” De meest recente filmversie stamt uit 2008 en toen sprak Bill Murray de stem van Garfield in.



NieuwsFilm

meest populair