Algemeen

Dvd-releases week 21

Met o.a. The Revenant, The Big Short en The Danish Girl.

door Jim Pedd om 12:57 in Algemeen
Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

The Danish Girl (2015)

Regie: Tom Hooper

The Danish Girl is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Einar Wegener en Gerda Gottlieb, twee Deense kunstenaars uit de jaren twintig. Hun huwelijk nam een drastische wending toen Einar (Kidman) op een dag inviel voor een vrouwelijk model dat normaal door Greta (Paltrow) zou geschilderd worden. De portretten volgden elkaar op en werden dermate populair, dat Greta haar echtgenoot aanspoorde om van geslacht te veranderen. Wat begon als een onschuldig spelletje, eindigde met een geslachtsoperatie die heel de wereld met verstomming sloeg. Einar Wegener zou voortaan als Lili Elbe door het leven gaan.

The Revenant (2015)


1823. De pelsjager Hugh Glass (DiCaprio) wordt op een zeker moment aangevallen en ernstig toegetakeld door een grizzlybeer. Daarna wordt hij beroofd door zijn lijfwachten en zij laten hem voor dood achter. Als Glass weer bijkomt, neemt hij wraak en zijn zoektocht naar de lijfwachten leidt hem door een enorm uitgetrokken en woest landschap.

Fünf Freunde (2012)


Georgina komt samen met vrienden Julian, Dick en Anne, alsmede Timmy de hond, terecht in een groot avontuur. Een paar schurken willen namelijk haar vaders revolutionaire formule voor het opwekken van alternatieve energie stelen. De vijf vrienden moeten nu zeer snel handelen, want de vader zit op een klein rotsachtig eiland voor de kust en de oplichters zijn al vrij dicht bij hem.

The Big Short (2015)

Regie: Adam McKay

Gaat over de Amerikaanse periode van economische vooruitgang aan het begin van dit millennium. We volgen een groep mensen die stuk voor stuk een aandeel hadden in de hausse, ook wel bekend als een credit bubble. Deze ontwikkeling leidde in 2007 tot een financiële crisis in Amerika.

The End of the Tour (2015)


Een verslaggever roept herinneringen aan zijn reizen en gesprekken met schrijver David Foster Wallace op, tijdens de promotietour van een nieuw boek.

Kindergarten Cop 2 (2016)


FBI-agent Reed krijgt de opdracht om gestolen gevoelige informatie terug te vinden. Daarvoor moet hij undercover gaan als leraar op een basisschool, maar de liberale omgeving van de school is meer dan waar hij om gevraagd heeft...

James White (2015)

Regie: Josh Mond

Het leven van James stort volledig in op het moment dat zijn moeder plotseling komt te overlijden. Aangezien zijn vader ook niet al te lang meer heeft, moet James proberen controle te krijgen over zijn eigen leven. Dit valt hem gezien zijn roekeloze en zelfdestructieve gedrag behoorlijk zwaar.

The Boy (2016)


Een kinderjuffrouw wordt door een echtpaar ingehuurd om op te passen. Eenmaal daar komt ze erachter dat hun zoon een pop is die wordt behandeld als een echte jongen. Het stel geeft haar een stel regels waar ze zich uiteraard niet aan houdt, waarna de pleuris begint uit te breken en het ernaar uitziet dat de griezelige pop misschien toch wel in leven is

Misconduct (2016)


Als een ambitieuze advocaat de zaak tegen een machtige baas van een groot farmaceutisch bedrijf aanneemt, bevindt hij zichzelf al snel in een spel van corruptie en misleiding.

Frou-Frou (1955)


Frou-Frou is een 16-jarige marskramer. Ze komt onder de aandacht van vier mannen die het erover eens worden haar situatie te verbeteren. Ze leren haar zich te gedragen als een dame en stellen haar voor aan de hogere klassen. Dan wordt ze verliefd op een mislukte kunstenaar...

Veteran (2015)


Rechercheur Do-chul rolt een internationale bende van autodieven op en krijgt als dank een nachtje uit in een club. Daar ontmoet hij Tae-oh, de erfgenaam van een grote, onaantastbare misdadige organisatie. Hij besluit alles op alles te zetten om hem te pakken.

Tiger Orange (2014)


De broers Chet en Todd zijn allebei homo, maar verschillen enorm. Terwijl Chet nog steeds in het dorp van zijn vader woont, diens doe-het-zelf zaak voortzet en verder krampachtig probeert zo weinig mogelijk op te vallen, is Todd naar de grote stad vertrokken en heeft daar een wild leven. Maar bij het overlijden van hun vader keert hij terug, en de spanningen tussen de broers lopen op als een oude vlam opduikt. Bovendien is Todd niet van plan om te verstoppen wie hij is, en dat dwingt zijn broer tot keuzes in zijn verhouding met de dorpsbevolking.

Hyena Road (2015)

Regie: Paul Gross

Drie mannen, drie werelden, drie oorlogen. Allen staan op het kruispunt van moderne oorlogvoering, een vreemde wereld met wisselende moraliteit, waarin niet alles is wat het lijkt.

Scream at the Devil (2015)


Een schizofrene vrouw wordt over het randje geduwd door de affaires van haar echtgenoot. Haar hallucinaties worden werkelijkheid als de duivel langskomt. Is Miriam gek, of gebeurt het echt?

Seclusion (2015)


Een groep vrienden is op een afgelegen plek bijeen gekomen voor een bruiloft. Het romantische uitje verandert al snel in een ware nachtmerrie als de gasten één voor één vermoord worden.

Skammerens datter (2015)


Dina heeft haar moeders bovennatuurlijke talenten geërfd. Ze kan recht in de ziel van andere mensen kijken en ervoor zorgen dat ze zich kapot schamen. Dina's moeder wordt naar Dunark gelokt om de troonopvolger de gruwelijke moorden van zijn familie te laten bekennen. Maar daar blijkt meer aan de hand...

The Four Warriors (2015)


Vier doorgewinterde kruisvaarders ondernemen de missie om een gevaarlijk roofdier op te jagen, dat alle mannen en kinderen van een verwoest dorpje ontvoerd heeft.

Wildlike (2014)


Als het onmogelijk wordt om in haar nieuwe huis te wonen, loopt een tienermeisje weg van huis en raakt ze bevriend met een oudere man. Samen bereiden ze zich voor op een trektocht door de wildernis van Alaska.

Huis Clos (1954)


Drie compleet onbekenden worden samen wakker in een hotelkamer. Ieder heeft zijn eigen duistere verleden. Geen van allen weten waarom ze daar zijn, tot ze de gruwelijke waarheid ontdekken.

Containment (2015)


Wat gebeurt er als een epidemie uitbreekt en je geen informatie krijgt? Alles is mogelijk. Inwoners van een dorpje realiseren zich dat ze allemaal dood gaan, tenzij ze beginnen met samenwerken.

The Other Side of the Mirror (2016)

Regie: Zach Hamer

1905, tijdens de grootste drugsepidemie in de Amerikaanse geschiedenis. Tiener Alice verhuist naar het noordwesten, waar ze een mysterieuze man door een konijnenhol volgt, regelrecht naar Wonderland. Het is een duistere wereld.

Wrecker (2015)


Emily en Lesley zijn beste vrienden en gaan samen op een roadtrip door de woestijn. Als Emily besluit een afkorting te nemen en van de snelweg af te gaan, worden ze het doelwit van een meedogenloze vrachtwagenchauffeur.


2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Een hoop films, maar de meeste zien er niet al te best uit. Typisch om vlak voor het uitkomen van Disney's Alice nog even met een andere Alice film te komen in de hoop dat men de films verwart. Vind dat altijd zo'n goedkope truc. Ze hebben zo'n film blijkbaar echt klaar liggen om mee te profiteren van de release van een bekende film.

nieuwslaatste nieuws

meest populair