Alles over 'Now You See Me 2'

Alles over 'Now You See Me 2'

Vervolg op de magische hit uit 2013.

Komende donderdag komt de film Now You See Me 2 uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 9 juni in première.

Now You See Me 2Bekijk de afbeelding

Regie: Jon Chu | Cast: Jesse Eisenberg (J. Daniel Atlas), Lizzy Caplan (Lula), Dave Franco (Jack Wilder), Daniel Radcliffe (Walter), Mark Ruffalo (Dylan Rhodes) e.a. | Scenario: Ed Solomon | Speelduur: 115 minuten | Genre: Actie, Komedie, Thriller | Kijkwijzer: 12

De ‘Four Horsemen’ zijn terug in een tweede breinbrekend avontuur. Een jaar nadat ze de FBI te snel af waren en het publiek voor zich wonnen met hun magische Robin Hood-achtige spektakels, maken de vier getalenteerde illusionisten zich op voor een comeback waarin ze de onethische praktijken van een techmagnaat aan het licht willen brengen. De man achter hun verdwijningsact is niemand minder dan Walter Mabry (Daniel Radcliffe), een technisch wonder die de illusionisten dwingt de meest onmogelijke diefstal ooit uit te voeren. Om hun naam te zuiveren en het werkelijke brein achter deze praktijken te ontmaskeren zullen de illusionisten een laatste weergaloze stunt moeten uithalen.

Ontwikkeling

De eerste film in de franchise was in 2013 een wereldwijd succes. De productie haalde 300 miljoen dollar op, tegen een naar het schijnt redelijk bescheiden budget. Geen wonder dus dat er vrij snel groen licht kwam voor een vervolg. Dat werd geregisseerd door Jon M. Chu, die op tot dusverre twee films in de Step Up-franchise maakte en Justin Bieber’s Believe.

”Het script was zo interessant om aan te werken,” vertelde Chu. ”Ditmaal raken de Horsemen zelf gevangen in een magische truc en moeten ze hun vaardigheden als illusionisten gebruiken om te ontsnappen.” De intentie met het verhaal is volgens scenarist Ed Solomon om iets anders te maken dan de traditionele heist-film die de eerste productie in de franchise was.

”Ik kan niet omschrijven welk genre dit is. Het is een spionagefilm, maar ook een overvalsfilm. Sommige mensen noemen het een magische komedie. Maar het is eigenlijk gewoon iets van allemaal die dingen. We wilden de kijker het gevoel geven naar een geweldige illusionist te kijken. Je weet dat je voor de gek gehouden wordt, maar weet niet hoe,” aldus Solomon.

Eerste reacties

Alle goede intenties daargelaten, lijken recensenten tot nu toe verdeeld te zijn over de film. Op RottenTomatoes staan pas een paar recensies – nog niet genoeg om een consensus te vinden. We lezen onder meer dat recensenten het net als het origineel een absurde film vinden die tegen het einde vervalt in uitleggerigheid. Maar anderen zijn juist positiever en noemen het een interessante knotsgekke productie vol spanning en avontuur.

Box office prestaties

Het origineel deed het goed in de Verenigde Staten, haalde daar bijna 120 miljoen dollar op, ondanks een redelijk klein openingsweekend van 30 miljoen dollar. Voor dit vervolg haalde men de complete cast (op Isla Fisher na) terug en werden Lizzy Caplan en Daniel Radcliffe gecast. Genoeg interessante castleden dus om uit te gaan van eenzelfde openingsweekend als het origineel.

De verwachting is echter niet dat deze film het net zo goed gaat doen als zijn voorganger. Now You See Me had iets nieuws en sommigen zijn bang dat het vervolg dat niet heeft. Daarom wordt een totale verdienste van zo’n 70 miljoen dollar verwacht in de Verenigde Staten. Ook zou internationaal minder geld verdiend worden: zo rond de 120 miljoen dollar. Daarmee komt de totale verdienste uit op zo’n 190 miljoen, waarmee de reeds aangekondigde derde film er misschien toch niet komt.

Trivia

Lizzy Caplan moest actrice Isla Fisher vervangen omdat zij zwanger was. • Er komt ook een derde film in de franchise. • De derde keer dat Jesse Eisenberg en Woody Harrelson samen in een film te zien zijn, na Zombieland en Now You See Me.



NieuwsFilm

meest populair