Johnny Knoxville & Thora Birch in thriller 'Above Suspicion'

Johnny Knoxville & Thora Birch in thriller 'Above Suspicion'

In de boekverfilming van Phillip Noyce spelen Jack Huston en Emilia Clarke de hoofdrollen.

Nu Phillip Noyce (The Bone Collector) in Emilia Clarke (tv-serie Game of Thrones) en Jack Huston (Ben-Hur) zijn hoofdrolspelers gevonden heeft voor de thriller Above Suspicion, is hij verder gegaan met de bijbehorende bijrollen. Deze week zijn er drie namen aan de boekverfilming (gebaseerd op het non-fictieve schrijfwerk van Joe Sharkey) toegevoegd. Het betreft Johnny Knoxville, Thora Birch en Luke Spencer Roberts.

Above Suspicion vertelt het tragische verhaal van Mark Putnam, een deugdzame man met familie die het een droom vond om voor de FBI te werken. Als groentje in 1987 werd hij naar Pikeville gestuurd, een stadje in Kentucky dat bekend staat om diens kolenmijnen. Daar doet hij beroep op ene Susan Smith, een emotioneel onstabiele drugsgebruikster, om voor hem te werken als informante. Zij werd op hem verliefd, omdat hij vermoedelijk de eerste man was die haar met respect behandelde.

Echter begon ze leugens te verspreiden: dat ze een affaire met Putnam had en zwanger was. Gezien haar aard was het niet zo vreemd dat ze hem voor zichzelf wilde hebben en met een schandaal begon te dreigen. Na een wild gevecht in zijn auto, doodde Putnam zijn informante en wierp haar lijk later van een klif. Voor de daad kreeg hij een celstraf van 16 jaar. Het was de allereerste veroordeling van een FBI-agent voor moord.

Chris Gerolmo (Mississippi Burning) heeft de adaptatie geschreven, die overigens zal afwijken van het originele, bovenstaande verhaal. Het zal de derde samenwerking voor Noyce en Birch worden, eerder maakten zij Patriot Games en Clear and Present Danger. Colleen Camp Productions produceert en financiert. Bold Films heeft ook een vinger in de pap.



NieuwsFilm

meest populair