Poll

POLL: Beste eerste vervolgfilm ooit

Kies uit 12 eerste sequels.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 22:06 in Poll
De stelling "de eerste is altijd de beste" klopt vaak, en er is niemand die dit zal ontkennen. Er zijn echter uitzonderingen. Door de jaren heen zijn er namelijk een aantal tweede delen verschenen die het origineel overschaduwen. In deze POLL kun je je stem uitbrengen op jouw favoriete tweede deel.

Ook dit jaar verschijnen er tweede delen. Zo verschenen onlangs al de fantasyfilms The Huntsman: Winter's War en Alice Through the Looking Glass, de actiefilms London Has Fallen en Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny en de komedies Bad Neighbours 2, Zoolander 2, My Big Fat Greek Wedding 2 en Ride Along 2.

Later dit jaar volgen nog de "eerste" vervolgfilms Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows, Independence Day: Resurgence, Now You See Me 2, The Conjuring 2, Mechanic: Resurrection, Finding Dory, Bad Santa 2 en Jack Reacher: Never Go Back.

In onderstaande POLL hebben we twaalf films voorgeselecteerd. Het is een mix tussen enkele meer gedateerde vervolgen en recentere sequels. Wil jij een andere film aanstippen, dan kan dat op de gebruikelijke plaats.

Succes met stemmen!44 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

David1

Avatar

The Two Towers en Empire Strikes back maken deel uit van een trilogie. Persoonlijk vind ik niet dat je dit dan mag meerekenen.

Ereptile

Avatar

David1 "The Two Towers en Empire Strikes back maken deel uit van een trilogie. Persoonlijk vind ik niet dat je dit dan mag meerekenen."


Spider-Man 2 komt ook uit een trilogie. The Godfather Part II ook, The Dark Knight ook. X-2 United ook. Hoe zo mag je die dan niet meerekenen?

Lastige POLL dit. Ik vond The Two Towers persoonlijk iets minder dan Fellowship of the Ring (maar zeker niet slecht). Terwijl LotR mijn all time favoriet is.

Ik vond de tweede Spider-Man film en X-2 wel geslaagde sequels. Aliens ook. En the Dark Knight ook zeker! Tussen die twijfel ik nog.

Homer

Avatar

Wel jammer dat The Dark Knight weer moet winnen ...

Conscius

Avatar

Lastig. Ik zou zowel op aliens als op terminator 2 willen stemmen. Toch maar voor T2 gegaan omdat die echt geweldig was en stukken beter dan T1.

The dark knight is heel goed. Maar ik vind niet dat the dark knight stukken en stukken beter is dan batman begins. Bij T1 en T2 is dat wel. Ik vond T1 ook supergoed, maar T2 ging daar echt volledig overheen.

BdeB

Avatar

Terminator 2 by far. Het is niet alleen het beste vervolg, maar ook de beste van de reeks. De special effects waren echt vernieuwend voor die tijd.

Ed Crane

Avatar

Das Testament des Dr. Mabuse (Fritz Lang, 1933) is de beste eerste vervolgfilm ooit :W

Echter, hoewel ik het de beste vervolgfilm ooit vind, geef ik soms nét de voorkeur aan het vervolg, maar soms ook nét aan het (3 uur langere :+) origineel. Als het beste eerste vervolg ooit naast simpelweg het beste eerste vervolg ooit ook echt duidelijk beter moét zijn dan het origineel, dan ga ik voor Bride Of Frankenstein (James Whale, 1935). Of, uit het lijstje, misschien toch Terminator 2 of Mad Max 2. Maar toch eigenlijk vooral dus Das Testament des Dr. Mabuse.

Frietgezicht

Avatar

Aliens gekozen maar als ik een half uur eerder of later was wakker geworden had ik misschien gekozen voor The Godfather 2 of Terminator 2,erg lastige keuze.

nietselam

Avatar

T2 en aliens zijn voor mij de beste, heb nu gekozen voor t2 maar eigenlijk vind ik ze evengoed.
The dark knight vind ik wel de beste nolan batman film maar dat is voornamelijk vanwege de joker, in zijn geheel vond ik m nou ook weer niet zo sterk.

Ed Crane

Avatar

Ereptile "Spider-Man 2 komt ook uit een trilogie. The Godfather Part II ook, The Dark Knight ook. X-2 United ook. Hoe zo mag je die dan niet meerekenen?"


De echte reden waarom je The Empire Strikes Back niet mag meerekenen is omdat het niet het éérste vervolg is op Star Wars, dat was namelijk de Star Wars Holiday Special :+ ;)

Ed Crane

Avatar

nietselam "The dark knight vind ik wel de beste nolan batman film maar dat is voornamelijk vanwege de joker, in zijn geheel vond ik m nou ook weer niet zo sterk."


Batman Begins is wat mij betreft beter (en The Dark Knight Rises dan weer vele malen slechter).

horizon

Avatar

The Godfather 2 uit dit lijstje.

rainking

Avatar

Als je de films zou moeten vergelijken met de voorgangers, dan zou Wrath Of Khan dit met gemak winnen.

rainking

Avatar

Ed Crane "De echte reden waarom je The Empire Strikes Back niet mag meerekenen is omdat het niet het éérste vervolg is op Star Wars, dat was namelijk de Star Wars Holiday Special :+ ;)"


Stir, whip, stir, whip, whip, whip, stir.

Artificialis

Avatar

Allemaal zeer goede vervolgen, maar voor Terminator 2: Judgement Day gegaan.

Ed Crane

Avatar

rainking "Als je de films zou moeten vergelijken met de voorgangers, dan zou Wrath Of Khan dit met gemak winnen."


Ik weet dat binnen de Star Trek community Wrath Of Khan op handen gedragen wordt, maar zelf vind ik'm erg overrated. Als je de tien oorspronkelijke Star Trek moet ranken, dan is Wrath Of Khan wat mij betreft max een middenmotertje. Ik ben één van de weinigen op deze planeet van wie The Motion Picture juist de favoriet uit de reeks is (heerlijke psychedelische audiovisuele trip :+), samen met First Contact trouwens.

adofmirosch

Avatar

Wel lastig maar toch op star wars gestemd.

Trouwens waar is back tot the furture 2?

Ed Crane

Avatar

adofmirosch "Wel lastig maar toch op star wars gestemd.

Trouwens waar is back tot the furture 2?"


Wat te denken van het feit dat in het plaatje bij dit artikel ook Mad Max 2 is opgenomen, maar dat die (als enige) niet in het lijstje met titels staat :)

benjamin

Avatar

Ed Crane "Wat te denken van het feit dat in het plaatje bij dit artikel ook Mad Max 2 is opgenomen, maar dat die (als enige) niet in het lijstje met titels staat :)"
Wellicht gewoon vergeten aangezien ze ook aankondigen dat er twaalf titels staan maar er maar elf zijn opgenomen in het lijstje.

Bram

Avatar

Ed Crane "Wat te denken van het feit dat in het plaatje bij dit artikel ook Mad Max 2 is opgenomen, maar dat die (als enige) niet in het lijstje met titels staat :)"

Aaaii idd vergeten op te nemen... my bad. Nu niets meer aan te doen.

Ed Crane

Avatar

ridjieddo "Blade II"


Oh hell yeah, hoe kon ik die nou vergeten? Marvels Meesterwerk :W Thanks Ridji:+

Gigan72

Avatar

Star Wars - Episode V: The Empire Strikes Back

David1

Avatar

Ereptile "Spider-Man 2 komt ook uit een trilogie. The Godfather Part II ook, The Dark Knight ook. X-2 United ook. Hoe zo mag je die dan niet meerekenen?

Lastige POLL dit. Ik vond The Two Towers persoonlijk iets minder dan Fellowship of the Ring (maar zeker niet slecht). Terwijl LotR mijn all time favoriet is.

Ik vond de tweede Spider-Man film en X-2 wel geslaagde sequels. Aliens ook. En the Dark Knight ook zeker! Tussen die twijfel ik nog."


Ik heb het niet goed begrepen. Het was iets té vroeg.

Overigens heb ik gekozen voor Terminator 2: Judgment day. Niet alleen het beste vervolg, maar ook mijn all time favourite.

Ereptile

Avatar

Op comicbook film sequels vind ik Captain America: The Winter Soldier een voorbeeld van een sequel die vele malen beter is dan zijn voorganger.

The Lost World: Jurassic Park vond ik ook best goed, maar ik kan snappen dat mensen die minder vonden dan de eerste Jurassic Park film.

David1 "Ik heb het niet goed begrepen. Het was iets té vroeg.

Overigens heb ik gekozen voor Terminator 2: Judgment day. Niet alleen het beste vervolg, maar ook mijn all time favourite."


Kan gebeuren :P T2 vind ik ook een goede sequel :)

DeMuizenkoning

Avatar

Homer "Wel jammer dat The Dark Knight weer moet winnen ..."


Binnenkort eens een poll over de beste afsluiter van een trilogie, dan wint deze reeks echt niet :P

Bilbo

Avatar

Staan een aantal vervolgfilms niet tussen die ook wel wat aandacht verdienen. For A Few Dollars More, Back To The Future Part II, Kung Fu Panda 2 verdient meer waardering dan het krijgt... Stem nu toch wel voor The Empire Strikes Back natuurlijk T+)

Moviemagic

Avatar

Moeilijke poll waarin zeker meerdere keuzes bij hadden moeten staan. Desalniettemin is het al moeilijk om uit bovenstaande te kiezen.

Decepticon

Avatar

Eigenlijk zou je voor de gein alle eerste sequels die ooit gemaakt zijn in de lijst moeten zetten, dan heb je tenminste om wat uit te kiezen! :E
Denk eens aan al die horrors, actiefilms en comedy's. Rambo 2, The Karate Kid 2, Best of the Best 2, Ace Ventura 2, zijn imo niet minder of slecht(er) en net zo vermakelijk als het origineel.
Dan hadden we wellicht kunnen zien welke films door kiezers worden gewaardeerd.

Maar er hadden idd zeker een aantal titels bij moeten staan zoals een Back To The Future Part 2.

Als ik een sequel moet noemen die echt het origineel overtreft en in de schaduw zet, is dat Captain America: The Winter Soldier, die is echt vele malen beter dan het origineel.
Bij bovenstaande sequels zijn X2 en Spider-Man 2 imo ook beter dan het origineel, maar overschaduwen ze hun voorganger niet.

Van deze lijst heb ik gekozen voor Terminator 2: Judgment Day. Niet dat ik vind dat die het origineel in de schaduw zet, ik vind tegenwoordig The Terminator zelfs beter dat T2, maar T2 is toch wel meesterlijk als sequel.
Hetzelfde heb ik een beetje met The Dark Knight en Batman Begins.

johnwayne

Avatar

Ed Crane "Das Testament des Dr. Mabuse (Fritz Lang, 1933) is de beste eerste vervolgfilm ooit :W

Echter, hoewel ik het de beste vervolgfilm ooit vind, geef ik soms nét de voorkeur aan het vervolg, maar soms ook nét aan het (3 uur langere :+) origineel. Als het beste eerste vervolg ooit naast simpelweg het beste eerste vervolg ooit ook echt duidelijk beter moét zijn dan het origineel, dan ga ik voor Bride Of Frankenstein (James Whale, 1935). Of, uit het lijstje, misschien toch Terminator 2 of Mad Max 2. Maar toch eigenlijk vooral dus Das Testament des Dr. Mabuse."


Hier word ik nu echt blij van, dat er nog iemand is op deze site die deze films kent en waardeert. Ik vind persoonlijk dat dit soort klassiekers te vaak onderbelicht blijven en ook Bride of Frankenstein is een waar meesterwerk dat i.m.o. het origineel overtreft. De latere Mabuse-films zijn overigens maar matige shit t.o.v. de eerste 2.

Ikzelf heb uit dit lijstje één van mijn favoriete films gekozen, The Godfather II. Een briljante film die een geheel andere vertelstructuur kent dan het ook al briljante origineel.

Ereptile

Avatar

Decepticon "Als ik een sequel moet noemen die echt het origineel overtreft en in de schaduw zet, is dat Captain America: The Winter Soldier, die is echt vele malen beter dan het origineel."


Mag van mij ook best een eervolle vermelding krijgen bij de uitslag. Verbaasd me dat die er niet tussen staat eigenlijk. Goede film!

Decepticon

Avatar

Ereptile "Mag van mij ook best een eervolle vermelding krijgen bij de uitslag. Verbaasd me dat die er niet tussen staat eigenlijk. Goede film!"
Ben ik helemaal met je eens, had er zeker bij mogen staan. Het is niet alleen een goede superheldenfilm, maar idd ook een gewoon een hele goede film.

De spannende theme van The Winter Soldier vind ik ook erg goed en sfeer makend, onheilspellend, die hoor je ook weer in Civil War zodra The Winter Soldier aan bod komt.

Perrysh

Avatar

Zeer opvallend dat de film die voor mij toch een duidelijke winnaar zou moeten zijn, zo relatief laag staat. Misschien wordt ik gewoon oud. Ik heb het natuurlijk over 'The Godfather 2'.

Als 'Terminator 2'of 'Aliens' hadden gewonnen was het ook prima geweest. Maar deze tussenstand bewijst maar weer dat ze net zo goed hadden kunnen vragen: "Welke van de komende eerste vervolg films is als laatst uitgekomen?"

Goov25

Avatar

Tja, dat kan er natuurlijk maar 1 zijn. The Dark Knight. Zoveel meer diepgaand, intelligent en spectaculair dan het eerste deel. Voor een groot deel natuurlijk te wijten aan Heath Ledgers' Joker. Fantastisch.
The Two Towers zat ik ook nog aan te denken, maar die delen vind ik altijd heel moeilijk los van elkaar te zien; omdat het echt één verhaal is. The Dark Knight it is!

Muufley

Avatar

David1 "The Two Towers en Empire Strikes back maken deel uit van een trilogie. Persoonlijk vind ik niet dat je dit dan mag meerekenen."


Dan mag je verschillende in die lijst nog eruit gooien. Waarom zou je die niet mogen meerekenen? Best onnozel, er is geen enkel logische reden om ze niet mee te tellen.

Als je jou redenering nog doordrijft, want waarom trilogies uitsluiten en geen quadrilogy of meer, dan kan je eigenlijk die hele lijst schrappen want van alle films in die lijst zijn er meer dan 2 films. Zoals ik dus al zei, onnozele redenering. O+

Muufley

Avatar

rainking "Stir, whip, stir, whip, whip, whip, stir."


Ah zo dan? Is dat dan een film? Nope. Einde discussie.

Muufley

Avatar

Perrysh "Als 'Terminator 2'of 'Aliens' hadden gewonnen was het ook prima geweest. Maar deze tussenstand bewijst maar weer dat ze net zo goed hadden kunnen vragen: "Welke van de komende eerste vervolg films is als laatst uitgekomen?""


Yep, dit soort polls zijn altijd wat voorspelbaar omdat telkens recentere films een hoop meer stemmen krijgen of de kansen daartoe groter zijn. Persoonlijk vind ik de Dark Knight film behoorlijk overroepen en helemaal niet Nolan's beste werk....dat is The Prestige.

spooklift

Avatar

Terminator 2: Judgment Day

Goov25

Avatar

Muufley "Persoonlijk vind ik de Dark Knight film behoorlijk overroepen en helemaal niet Nolan's beste werk....dat is The Prestige."

The Dark Knight is zeker niet Nolan's beste. Inception, Memento en ook The Prestige zijn wat mij betreft alledrie beter. Maar daar gaat deze poll niet over ;)

cosper

Avatar

Mis toch wel de pareltjes :

Hellraiser 2 : Hellbound
Evil Dead 2

In deze lijst.

Chrischzz

Avatar

Persoonlijk vond ik The Dark Knight niet als vervolg film aanvoelen..
Niet het idee dathet een must is om Batman Begins eerst te zien voor je TDK gaat kijken..

Hoewel het prettig is om niet verplicht te zijn een eerste deel te zien voordat je een 2e deel moet kijken, maar toch is het fijn als een film dan weer wel connecties heeft met de eerste.. Dat miste ik toch wel enigzins met TDK.. Of het is alweer te lang geleden dat ik de reeks gezien heb..


Mijn stem gaat gewoon naar Terminator 2: Judgement Day..

Behalve dat dit gewoon het perfecte vervolg is op een toch al goede eerste deel, heb ik gewoon de beste herinneringen eraan.. De film heeft alles.. Goede actie, prettige humor, een goed verhaal (welke niet te ingewikkeld is met allerlei vage subplots en/of teveel tijdlijns veranderingen) en nog goed acteerwerk.

Daarnaast was T2 de laatste film die ik in de riksbios gezien heb.. :D

ridjieddo

Avatar

Chrischzz "Persoonlijk vond ik The Dark Knight niet als vervolg film aanvoelen..
Niet het idee dathet een must is om Batman Begins eerst te zien voor je TDK gaat kijken..

Hoewel het prettig is om niet verplicht te zijn een eerste deel te zien voordat je een 2e deel moet kijken, maar toch is het fijn als een film dan weer wel connecties heeft met de eerste.. Dat miste ik toch wel enigzins met TDK.. Of het is alweer te lang geleden dat ik de reeks gezien heb..
"


De connecties zijn er wel, maar je moet er wel naar gaan zoeken... (Einde BB Gordon introduceert Joker, tijdelijke verhuizing Bat-HQ, verbetering van het pak, Scarecrow wordt opgepakt etc.)

David1

Avatar

Muufley "Dan mag je verschillende in die lijst nog eruit gooien. Waarom zou je die niet mogen meerekenen? Best onnozel, er is geen enkel logische reden om ze niet mee te tellen.

Als je jou redenering nog doordrijft, want waarom trilogies uitsluiten en geen quadrilogy of meer, dan kan je eigenlijk die hele lijst schrappen want van alle films in die lijst zijn er meer dan 2 films. Zoals ik dus al zei, onnozele redenering. O+"


Als je even naar beneden had gescrold had je misschien kunnen lezen dat ik de poll niet goed had begrepen.

Je moet toch echt een kutleven hebben wil je negen van de tien keer reageren alsof je een keutel dwars hebt zitten. Mijn god zeg.

Ed Crane

Avatar

johnwayne "Hier word ik nu echt blij van, dat er nog iemand is op deze site die deze films kent en waardeert. Ik vind persoonlijk dat dit soort klassiekers te vaak onderbelicht blijven en ook Bride of Frankenstein is een waar meesterwerk dat i.m.o. het origineel overtreft. De latere Mabuse-films zijn overigens maar matige shit t.o.v. de eerste 2.

Ikzelf heb uit dit lijstje één van mijn favoriete films gekozen, The Godfather II. Een briljante film die een geheel andere vertelstructuur kent dan het ook al briljante origineel."


:+

En Fritz Langs eerste twee Mabuse-films kan ik niet alleen waarderen, in m'n persoonlijke favoriete film top 100 heb ik ze op 2 en 3 staan. Langs derde, Der Tausend Augen Des Dr. Mabuse vind ik persoonlijk ook goed, maar duidelijk minder dan de eerste twee, die zijn inderdaad beduidend beter, dat zijn echt meesterwerken. Nadat de reeks door anderen is overgenomen wordt het inderdaad snel nog een stuk minder - zombies, onzichtbaarheidsstraal etc.... Toch vind ik het nog leuke pulp. De (zwart-wit) cinematografie en de begin jaren zestig Duitse decors etc. vind ik toch intrigeren.

nieuwslaatste nieuws