Blu-Ray Review: Criminal Activities

Blu-Ray Review: Criminal Activities

De uitgave die de film verdient.


Regie: Jackie Earle Haley | Cast: Michael Pitt (Zach), Dan Stevens (Noah), Christopher Abbott (Warren), John Travolta (Eddie), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Bioscooprelease: 14 januari 2016 | FilmTotaal recensie: Criminal Activities

Acteur Jackie Earle Haley had klaarblijkelijk wat tijd over en zag zijn kans schoon om te debuteren als regisseur. Hij koos voor een misdaadfilm, waarin John Travolta en Michael Pitt de grootste namen zijn en waarin hijzelf een bijrol kreeg als een stoere handlanger. Meer dan een standaard misdaadfilmpje werd het geheel echter niet.

Criminal Activities wist wel in enkele landen het witte doek te halen, waaronder in Nederland. Eigenlijk een bizarre situatie, mede omdat de belangrijkste naam op het affiche - John Travolta - al geruime tijd in de Dvd-hoek bivakkeert. Onlangs verscheen de Blu-ray uitgave.

Synopsis

Vier jonge mannen maken een risicovolle investering en raken zo in de problemen met de maffia. Ze dachten ook eens mazzel te hebben: een van hen wist dat een bedrijf een klapper zou maken op de beurs en een ander wist aan geld te komen om hen flink in te kopen in dat bedrijf. Maar het was te mooi om waar te zijn. De klapper komt niet en het geld blijkt geleend van Eddie. Eddie is een gevaarlijke maffiabaas en als je dan ook nog eens een van zijn jongens gijzelt, kan het wel eens heel verkeerd aflopen.



Waardering

Op Rotten Tomatoes is Criminal Activities met 47 procent zeker niet meer "fresh". De IMDb noteert een 5,8, na ruim vierduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de misdaadfilm met een 5,5 (Stem zelf). FT-recensent Arjan Welles kwam tot 1,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Hij is wel eens leuk om te bekijken, maar had iets helemaal anders verwacht.. - Tarkus

Box Office

Het productiebudget van Criminal Activities bedroeg zo'n $7 miljoen. Over de opbrengsten is bijzonder weinig bekend. Vermoedelijk zijn er slechts enkele tonnen omgezet aan de bioscoopkassa's. In de States haalde de film tot op heden $1,2 miljoen op door de Dvd en Blu-ray verkopen.

[/url]
Film: Criminal Activities | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: Geen | EAN: 8715664118030 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch Filmworks

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Criminal Activities zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een (nog donkere versie) van de (enige) [url=http://www.impawards.com/2015/criminal_activities_xlg.html]filmposter
.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave is niet onaardig en toont een redelijke scherpte. Het valt echter op dat deze scherpte wordt onderdrukt door een aanwezige laag lichte ruis en een zwakke detailweergave in de donkere delen van het beeld. De kleuren ogen verder netjes en zijn duidelijk bewerkt om extra sfeer mee te geven. Net als het beeld is de geluidstrack standaard. De vele dialoog is prima te volgen en de actiescènes bieden enige surround-ervaring.

Extra's

Dutch FilmWorks doet er waarschijnlijk slim aan om geen energie te investeren in het dupiceren van bonusmateriaal rond Criminal Activities. De film zal namelijk vooral een kleinere groep fans van bijvoorbeeld John Travolta aanspreken. Op de schijf zijn overigens wel trailers te bekijken van genregenoten I Am Wrath (ook met Travolta), Bastille Day en Point Break. Er is geen hoofdmenu aanwezig.

Dertien in een dozijn actiethriller; op een dertien in dozijn Blu-ray uitgave

Waarschijnlijk werd er gehoopt dat er nog steeds mensen op de naam John Travolta afkomen, maar het wordt andermaal duidelijk dat dit niet meer het geval is. Criminal Activities is dan ook een typisch schap-product, of misschien beter snel VOD-product, uiteraard met enkele aardige passages. Deze Blu-Ray uitgave van Criminal Activities is zeer basic, met degelijk beeld en geluid en geen extra's. Hieronder het clipje 'Two Options:'



Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair