Het regiedebuut van acteur Jackie Earle Haley is een onrustige rommelboel die wanhopig probeert cool te zijn.
play

5,5 details

  • 94 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

Vier jonge jongens komen weer bij elkaar tijdens de begrafenis van een voormalige klasgenoot. Een van hen geeft de anderen gevoelige informatie over aandelen waarmee ze direct miljonair kunnen worden. Helaas voor hen loopt de deal niet zoals ze verwacht hadden en zijn ze hun investering kwijt. De zaken worden echter nog erger wanneer blijkt dat één van hen het geld heeft geleend van de maffia.

Regie
Jackie Earle Haley
Cast
John Travolta, Dan Stevens, Jackie Earle Haley, Michael Pitt, Christopher Abbott, Rob Brown, Edi Gathegi, Travis Aaron Wade, Nick Loren, Bobby C. King, Morgan Wolk, Lisa Catara, Rex Baker, Alan B. Jones, Chris Hahn, Kenny Santiago Marrero, Aric Floyd, Christopher Jay Gresham, Tyrone Jenkins, Stan Van Pelt, Chris Haley, Chris Haley.
Budget
$ 7.000.000
Release
01.06.2015
Release NL
14.01.2016
Release DVD
26.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Jackie Earle Haley | Cast: Michael Pitt (Zach), Dan Stevens (Noah), Christopher Abbott (Warren), John Travolta (Eddie), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2015

Schoenmaker, blijf bij je leest. Het is een uitdrukking die vaak de lucht in wordt geslingerd, zodra een acteur aan het regisseren slaat. Helaas zijn er inderdaad veel voorbeelden van acteurs die slechter regisseren dan acteren. De incidentele uitzondering daargelaten – Ben Affleck komt beter tot zijn recht als regisseur – pakt de gang naar de regiestoel voor acteurs vaak belabberd uit. Je kunt nog zo goed weten hoe je een personage invult en dat overbrengen op de acteurs, maar een hele film regisseren inclusief camerastandpunten en shots, montage, opbouw en soundtrack is toch wel geheel andere koek. Met Criminal Activities hebben we weer een schoolvoorbeeld te pakken hoe het niet moet bij een regiedebuut. De (beginners)fouten die acteur Jackie Earl Haley maakt zijn niet meer bij te houden. God, wat kan die man acteren!

Als veelzijdig acteur maakte Haley grote indruk, al waren niet alle producties waarin hij op kwam dagen even geslaagd. Zijn grote doorbraak kwam als enorm enge kinderlokker in het beklemmende buitenwijkdrama Little Children. Hierna liet Haley een keur aan uiteenlopende rollen zien in onder meer Watchmen en Shutter Island en hij sleep zelfs zijn messen als Freddy Krueger in de reboot van A Nightmare on Elm Street. Nu probeert Haley het dus als serieus filmmaker, waarbij hij zichzelf heeft weggecijferd in een onbetekenend bijrolletje. In de gangsterthriller Criminal Activities, waarbij Haley ook nog eens aan de slag mocht met debuterend scenarist Robert Lowell, is het een zooitje van jewelste. Niet alleen maken de personages er een ongelooflijke bende van, dit geldt eveneens voor de regie en montage.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Criminal Activities Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Matige film die naarmate de tijd vordert steeds rommeliger wordt. Het script kon me geheel niet beko......"

Tarkus

"...Voor mij is deze film een beetje een tegenvaller. Het is zeker en vast geen thriller, eerder een mi......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Criminal Activities

acties