Director's Cut 'Warcraft' duurt veel langer

Director's Cut 'Warcraft' duurt veel langer

En regisseur Duncan Jones over waarom de film er niet uitziet als Lord of the Rings.

Voorlopig lijkt het erop dat de vooral de critici zich niet kunnen vinden in de gameverfilming Warcraft: The Beginning. De tot op heden verschenen recensies zijn namelijk niet zo heel positief. Wel positief is dat het cijfer op de IMDb vooralsnog hoop biedt en dat buiten de States al een prima aftrap was aan de bioscoopkassa's.

Regisseur Duncan Jones (Moon, Source Code) sprak met The Daily Beast onder meer over zijn werk aan de film en dat hij de film niet wilde laten lijken op de Lord of the Rings-films. Ook liet hij weten dat zijn versie fors langer duurt dan de bioscoopversie, namelijk 2 uur en 40 minuten in plaats van de net aan 2 uur die de bioscoopversie nu duurt.

Er zijn veel fantasyfilms, maar het zijn allemaal een soort van Lord of the Rings films. Zelfs Game of Thrones, waar ik dol op ben, is een volwassen versie van Lord of the Rings. Wij wilden proberen om deze uit dat spectrum te halen om te kijken wat een fantasyfilm ook zou kunnen zijn."

Op dit moment wordt er in de States, waar de film pas op een 9 juni verschijnt, een opening verwacht van slechts zo'n $25 miljoen. En dat is voor een $160 miljoen kostende blockbuster hoogstwaarschijnlijk een doodsteek.

Lees het interview op The Daily Beast trouwens in zijn geheel. Hierin vertelt Jones onder meer hoe hij omging met de hectische periode waarin hij de film maakte. Zijn vader David Bowie overleed en zijn eerste kind is onderweg.



NieuwsFilm

meest populair