Algemeen

Duncan Jones maakt eindelijk 'Moon'-trilogie

Eindelijk is 'Mute' onderweg.

door Bram de Groot om 13:00 in Algemeen
Voor wie de film heeft gezien, zal Moon (2009) ongetwijfeld hoog hebben zitten. Het is de debuutfilm van regisseur Duncan Jones die op dit moment vol in de spotlight staat met de gameverfilming Warcraft. Eindelijk meldt Jones meer over het vervolg op de sci-fi film rond Sam Rockwells Sam Bell.

Het vervolg moet Mute gaan heten en deze staat al jaren in de planning. Tegenover Indiewire laat Jones weten dat de film dichterbij dan ooit is: "Ja, absoluut. 100%. Ik zou wensen dat ik eindelijk kon zeggen 'ja, hij komt er aan,' maar er zijn contractuele redenen die ervoor zorgen dat ik de datum niet mag zeggen, maar wat mij betreft, ja. Ik ga die film later dit jaar opnemen."

Hij laat weten dat Mute zich in hetzelfde universum als Moon afspeelt en dat het zelfs een tweede deel is in een trilogie. "De film is al geschreven en kan opgenomen worden. Ik wilde hem na Source Code oppakken. Er is een vrouwelijke hoofdrol. Vijf jaar geleden was het erg lastig om de film gemaakt te krijgen, een sci fi film met een vrouwelijke hoofdrol. Het voelt alsof dat nu makkelijker is. Ik denk dat er meer bereidheid is om dat te doen. En ik hoop dat ik ook die andere film kan maken. Dat zal het derde deel worden van de trilogie. Ik hoop zo spoedig mogelijk."

Enige tijd terug werd nog gemeld dat Ant-Man-held Paul Rudd en Tarzan-acteur Alexander Skarsgård hadden getekend voor Mute. Daarna werd het echter stil.

In Moon zien we voornamelijk het personage Sam Bell (Rockwell). Samen met zijn computer GERTY - met de stem van Kevin Spacey - is hij drie jaar werkzaam geweest op de maanbasis Selene en hij mag binnenkort naar huis. Zijn doel tijdens zijn verblijf op de maan was het winnen van Helium 3, een gas dat de aarde van haar energiecrisis kan redden.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Roeltje

Avatar

Moon is een fantastische film, Source Code is ook hartstikke sterk en ik heb me ook goed vermaakt met Warcraft. Die man kan best films regisseren. Heb me nooit voorgesteld wat een vervolg op Moon zou zijn, maar als het een ander verhaal vertelt kan het heel tof worden. Ik kijk er naar uit!

Ed Crane

Avatar

Altijd leuk, sf gemaakt met relatief beperkte middelen en dat draait om de plot en acteerwerk ipv enkel grote actiescènes, maar imo uiteindelijk niet al te bijzonder. Ik vond 'hoe het bleek te zitten' uiteindelijk een beetje voor de hand liggend en standaard voor (verhalende) sf.

M0vieFreak

Avatar

Moon is een hele goede film en kijk ook erg uit naar de vervolg. Die zal op aarde afspelen en ben daarom ook vooral benieuwd naar hoe hij die wereld gaat opzetten en als er een derde film er ook komt is alleen maar beter. Smiley face

Kamajiisama

Avatar

Laat maar komen.....T+)...,

Serafijn

Avatar

Please laat mansell weer de soundtrack maken. Dat droeg zo enorm bij aan de sfeer. Luister de cd nog wel eens.

nieuwslaatste nieuws

meest populair