Duncan Jones maakt eindelijk 'Moon'-trilogie

Duncan Jones maakt eindelijk 'Moon'-trilogie

Eindelijk is 'Mute' onderweg.

Voor wie de film heeft gezien, zal Moon (2009) ongetwijfeld hoog hebben zitten. Het is de debuutfilm van regisseur Duncan Jones die op dit moment vol in de spotlight staat met de gameverfilming Warcraft. Eindelijk meldt Jones meer over het vervolg op de sci-fi film rond Sam Rockwells Sam Bell.

Het vervolg moet Mute gaan heten en deze staat al jaren in de planning. Tegenover Indiewire laat Jones weten dat de film dichterbij dan ooit is: "Ja, absoluut. 100%. Ik zou wensen dat ik eindelijk kon zeggen 'ja, hij komt er aan,' maar er zijn contractuele redenen die ervoor zorgen dat ik de datum niet mag zeggen, maar wat mij betreft, ja. Ik ga die film later dit jaar opnemen."

Hij laat weten dat Mute zich in hetzelfde universum als Moon afspeelt en dat het zelfs een tweede deel is in een trilogie. "De film is al geschreven en kan opgenomen worden. Ik wilde hem na Source Code oppakken. Er is een vrouwelijke hoofdrol. Vijf jaar geleden was het erg lastig om de film gemaakt te krijgen, een sci fi film met een vrouwelijke hoofdrol. Het voelt alsof dat nu makkelijker is. Ik denk dat er meer bereidheid is om dat te doen. En ik hoop dat ik ook die andere film kan maken. Dat zal het derde deel worden van de trilogie. Ik hoop zo spoedig mogelijk."

Enige tijd terug werd nog gemeld dat Ant-Man-held Paul Rudd en Tarzan-acteur Alexander Skarsgård hadden getekend voor Mute. Daarna werd het echter stil.

In Moon zien we voornamelijk het personage Sam Bell (Rockwell). Samen met zijn computer GERTY - met de stem van Kevin Spacey - is hij drie jaar werkzaam geweest op de maanbasis Selene en hij mag binnenkort naar huis. Zijn doel tijdens zijn verblijf op de maan was het winnen van Helium 3, een gas dat de aarde van haar energiecrisis kan redden.



NieuwsFilm

meest populair