Algemeen

"Josh Tranks duistere 'Fantastic Four' veel beter"

Toby Kebbell woedend op 20th Century Fox.

door Bram de Groot om 16:29 in Algemeen
Verleden jaar moest 20th Century Fox' Fantastic Four een nieuw leven geven aan het populaire Marvel superheldenkwartet. Dit pakte echter compleet anders uit. Regisseur Josh Trank werd bij het grofvuil gezet, er volgden forse reshoots en de film flopte uiteindelijk hopeloos na een even zo desastreus ontvangst. Acteur Toby Kebbell doet nu een boekje open tegenover The Daily Beast.

Het blijkt dat Kebbell helemaal niet blij is met de gang van zaken. Hij vond de eerste, duistere versie van Trank juist wel fantastisch: "Ik ben helemaal eerlijk als ik zeg dat Josh Tranks versie een geweldige film was, welke je overigens nooit zult zien. En dat is een schande. Een veel donkerdere versie, die je dus nooit zult zien."

Om aan te geven hoe rigoureus de heropnames waren geeft Kebbell een blik op wat zijn aandeel uiteindelijk was in de bioscoopversie: "Ik speelde Doom op drie punten. Ik loop door een corridor, vermoordt een dokter en stap in de tijdmachine en lig op een bank. Dat zijn de enige keren dat ik Doom speel. Al het andere is gedaan door een andere kerel op een ander moment... Ik was woedend dat hij dit zo zwak mocht doen. Ik miste de pers-tour voor Planet of the Apes doordat ik onder het puin lag en langzaam aan herrees om Doctor Doom te worden. Dit heeft de film nooit gehaald."

De uitlatingen van Kebbell vragen uiteraard om de release van de director's cut op schijf. En wie weet dat dit nog eens gebeurt. Onlangs werd bekend dat Producent Simon Kinberg nog steeds een tweede deel wil, mét dezelfde cast. Het is echter de vraag of Kate Mara, Michael B. Jordan, Miles Teller en Jamie Bell nog wel trek hebben in een vervolg.14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

YOLO

Avatar

Oh daar is die weer...."Duister" :+

Ed Crane

Avatar

YOLO "Oh daar is die weer...."Duister" :+"


Dus?

Muufley

Avatar

Ed Crane "Dus?"


"Duister" oftewel "dark" of "darker"

Instant hollywood buzz-woord waarvan de veronderstelling van uitgaat dat dit automatisch betekent dat een film vanzelspereken goed en/of beter is wat in geen geval zo hoeft te zijn. Een trend dat vooral ingezet werd na de release en succes van Batman Begins.

Decepticon

Avatar

Gaaf om te lezen dat Toby Kebbel hier nu zo van leer trekt! Hopelijk leert Fox hier flink van. Fox gaat nooit een Director's Cut van de film uitbrengen, daar is Fox denk ik veel te stug en eigenwijs voor.

Ik denk dat Kebbel niet weer meedoet. Michael B. Jordan zal ook vast bedanken, nu hij een rol in Black Panther heeft bemachtigd. Maar...... money talks....... je weet maar nooit.

benjamin

Avatar

Decepticon "Ik denk dat Kebbel niet weer meedoet. Michael B. Jordan zal ook vast bedanken, nu hij een rol in Black Panther heeft bemachtigd. Maar...... money talks....... je weet maar nooit."
Ik weet niet of die allemaal te kiezen hebben, zou me niks verbazen als ze in eerste instantie al voor meerdere films getekend hebben.

M0vieFreak

Avatar

Jammer, had graag de versie van Josh Trank willen zien. Had zeker veel beter geworden.

Decepticon

Avatar

benjamin "Ik weet niet of die allemaal te kiezen hebben, zou me niks verbazen als ze in eerste instantie al voor meerdere films getekend hebben."
Idd, zou kunnen, zou mij enerzijds ook niet verbazen. Misschien dat dat ook een reden is, waarom sommige acteurs zeiden dat ze de rol graag nog een keer zouden willen spelen. We zullen zien, naarmate de rechten eindigen en wat Fox van plan is.

Ed Crane

Avatar

Muufley ""Duister" oftewel "dark" of "darker"

Instant hollywood buzz-woord waarvan de veronderstelling van uitgaat dat dit automatisch betekent dat een film vanzelspereken goed en/of beter is wat in geen geval zo hoeft te zijn. Een trend dat vooral ingezet werd na de release en succes van Batman Begins."


"Dus?" betekent niet "wat is de definitie?", Muuf' ;)

En veel "duistere" superheldenfilms zijn in verhouding helemaal niet gemaakt in Hollywood sinds Batman Begins; men kan dan ook moeilijk van een echte trend spreken die BB zogenaamd zou zijn begonnen.

YOLO

Avatar

Ed Crane "Dus?"
schijn jij niet op de hoogte te zijn van filmnieuws en dat voor iemand die films recenseert. Heb jij eigenlijk affiniteit met films of loop je alleen maar te trollen hier.

Enkele headlines van Filmtotaal:
Andy Serkis: mijn 'Jungle Book' wordt duister
'Aquaman' wordt duister maar amusant
Dwayne Johnson: "'Hercules' is duister"
Matthew Vaughn: Superheldenfilms Christopher Nolan te duister
Sneeuwwitje wordt "duister"
Gal Gadot over "vrij duistere" insteek van 'Wonder Woman
'Zorro' krijgt 'Dark Knight'-achtige behandeling
Zack Snyder over Superman "Geef mij maar die duistere Superman"
Nieuwe Lars von Trier wordt duister

En onze FT Jim zei nog het volgende in John Boyega: 'Star Wars: Episode VIII' groter en duisterder

Duister is het kernwoord voor films de laatste jaren.


Enfin. Deze nieuws topic sluit zich het beste aan op 'Fantastic Four' wordt 'Dark Knight'-achtige reboot

Kortom daar is ie weer het woord "Duister" en moet je er niks achterzoeken met je "Dus?".

Rolo2013

Avatar

YOLO "Enfin. Deze nieuws topic sluit zich het beste aan op 'Fantastic Four' wordt 'Dark Knight'-achtige reboot

Kortom daar is ie weer het woord "Duister" en moet je er niks achterzoeken met je "Dus?"."Sommige reacties moet je gewoon met een korreltje zout nemen en sommige met een hele zak :Y

Ed Crane

Avatar

YOLO "schijn jij niet op de hoogte te zijn van filmnieuws en dat voor iemand die films recenseert. Heb jij eigenlijk affiniteit met films of loop je alleen maar te trollen hier."


Nou nou :}

YOLO "Duister is het kernwoord voor films de laatste jaren."


Duister is het kernwoord voor duistere films, bedoel je?

rick512

Avatar

Het klopt wel wat Yolo zegt. Heeft de film niet aan de verwachtingen voldaan en er komt een vervolg; dan moet het duister worden en dan wordt het gegarandeerd succes. Dit was ook het geval bij Green Lantern. Die flopte gigantisch en er stond wel een vervolg gepland. Heey! Dacht men. we moeten het anders aanpakken. De film moet duister worden.

Ed Crane

Avatar

rick512 "Het klopt wel wat Yolo zegt. Heeft de film niet aan de verwachtingen voldaan en er komt een vervolg; dan moet het duister worden en dan wordt het gegarandeerd succes. Dit was ook het geval bij Green Lantern. Die flopte gigantisch en er stond wel een vervolg gepland. Heey! Dacht men. we moeten het anders aanpakken. De film moet duister worden."


Nee, Yolo zegt tot nu toe alleen dat het woordje 'duister' veel wordt gebruikt bij het aankondigen van een film. Dat is iets anders dan dat er hedentendage daadwerkelijk meer duistere films worden gemaakt dan vroeger of zo (dat is ook niet zo, trouwens). Alleen het wóórdje wordt meer gebruikt. Het is inderdaad wat verwarrend, daarom vroeg ik ook wat 'ie er nu precies mee wilde zeggen, maar dat werd niet gewaardeerd.

xarkov

Avatar

Kom maar op met die directors cut.

Ik vond de beste stukken van de film de donkere kant. Het was overduidelijk dat er met de film gerommeld was en dan was niet ten goede van het eind resultaat.

NieuwsFilm

meest populair