"Josh Tranks duistere 'Fantastic Four' veel beter"

Toby Kebbell woedend op 20th Century Fox.

Verleden jaar moest 20th Century Fox' Fantastic Four een nieuw leven geven aan het populaire Marvel superheldenkwartet. Dit pakte echter compleet anders uit. Regisseur Josh Trank werd bij het grofvuil gezet, er volgden forse reshoots en de film flopte uiteindelijk hopeloos na een even zo desastreus ontvangst. Acteur Toby Kebbell doet nu een boekje open tegenover The Daily Beast.

Het blijkt dat Kebbell helemaal niet blij is met de gang van zaken. Hij vond de eerste, duistere versie van Trank juist wel fantastisch: "Ik ben helemaal eerlijk als ik zeg dat Josh Tranks versie een geweldige film was, welke je overigens nooit zult zien. En dat is een schande. Een veel donkerdere versie, die je dus nooit zult zien."

Om aan te geven hoe rigoureus de heropnames waren geeft Kebbell een blik op wat zijn aandeel uiteindelijk was in de bioscoopversie: "Ik speelde Doom op drie punten. Ik loop door een corridor, vermoordt een dokter en stap in de tijdmachine en lig op een bank. Dat zijn de enige keren dat ik Doom speel. Al het andere is gedaan door een andere kerel op een ander moment... Ik was woedend dat hij dit zo zwak mocht doen. Ik miste de pers-tour voor Planet of the Apes doordat ik onder het puin lag en langzaam aan herrees om Doctor Doom te worden. Dit heeft de film nooit gehaald."

De uitlatingen van Kebbell vragen uiteraard om de release van de director's cut op schijf. En wie weet dat dit nog eens gebeurt. Onlangs werd bekend dat Producent Simon Kinberg nog steeds een tweede deel wil, mét dezelfde cast. Het is echter de vraag of Kate Mara, Michael B. Jordan, Miles Teller en Jamie Bell nog wel trek hebben in een vervolg.



NieuwsFilm

meest populair