Concept art 'Jurassic Park 4' toont raptorman

Concept art 'Jurassic Park 4' toont raptorman

Misschien is het maar goed dat die film er nooit gekomen is.

Er is ontzettend lang gewerkt aan Jurassic Park 4. De ontwikkeling ging bijzonder moeizaam, vooral omdat men geen verhaal kon bedenken waar iedereen tevreden mee was. Een goed verhaal was vooral nodig na het matig ontvangen Jurassic Park III. Iedereen kent natuurlijk de uitkomst van het ontwikkelingsdrama: uiteindelijk werd een film gemaakt die tussen een vervolg en een reboot in lag: Jurassic World.

Dat wil echter niet zeggen dat er niet nog genoeg interessants te melden valt rond het ooit geplande vierde Jurassic Park. We weten dat de film, waarvan het scenario geschreven werd door John Sayles en William Monahan, een speciale rol zou hebben voor half-mens, half-dinosaurus huurlingen. Die zouden losgebroken dinosaurussen in Noord-Amerika moeten opjagen.

Uiteindelijk vond dat idee zijn reflectie wel in Jurassic World (in de vorm van het idee om raptors in te zetten om de losgebroken Indominus Rex te vangen), maar helemaal volgen deed men de plannen van Monahan en Sayles niet. Carlos Huante heeft nu concept art van de geplande vierde film vrijgegeven, waarop we de mens/reptielen zien.





NieuwsFilm

meest populair