Reboot 'Stargate' moet tot oorspronkelijke trilogie leiden

Reboot 'Stargate' moet tot oorspronkelijke trilogie leiden

Dean Devlin wil afmaken waar ze ooit aan begonnen.

Met het snel te verschijnen Independence Day: Resurgence grijpt regisseur Roland Emmerich terug op zijn eerder successen. In een interview met Variety doet producent Dean Devlin uit de doeken dat er nu een reboot moet verschijnen van Emmerichs sci-fi film Stargate.

"Op het moment dat we die maakten zei iedere Hollywoodstudio dat science fiction dood was... En Ronald en ik houden echt van science fiction, dus ik denk dat dit een van de redenen was dat de film werkte. Het was geen cynische poging om iets te maken dat alleen het publiek zou vermaken."

Devlin verklapt dat de film oorspronkelijk een trilogie moest worden, maar door allerlei ontwikkelingen - waaronder langlopende tv-series - waren ze niet in staat het tweede en derde deel te maken. Met een script van James A. Woods en Nicolas Wright moet de reboot dit nu oplossen. Of Emmerich terugkeert in de regiestoel is nog niet bekend. Devlin:

Het is niet een verhaal dat 20 jaar later kan plaatsvinden. Dus de enige manier om de trilogie goed te vertellen is door terug te gaan naar het begin en het verhaal opnieuw te vertellen... Het is van ons afgenomen en het is lastig om je kinderen te laten opvoeden door anderen, ook al doen zij dat goed. We willen het verleden niet uitwissen; we willen ons verhaal afmaken."

In 1994 wist het wisselend ontvangen Stargate, met onder meer Kurt Russell en James Spader, een mooie $200 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Vanaf 1997 verschenen er drie tv-series, een animatieserie en twee films die aansloten op één van de tv-series.



NieuwsFilm

meest populair