Uitslag POLL over Bioscoopbezoek in 2016

Uitslag POLL over Bioscoopbezoek in 2016

Hoe vaak gingen onze filmliefhebbers dit jaar al naar het filmtheater?

Ondanks allerlei pogingen van bioscopen om de bezoekers vaker naar de bioscoop te lokken, bijvoorbeeld door de uiteenlopende filmpassen, is de grootste groep FilmTotaal-bezoekers (66%) niet vaker dan 10 keer naar de bioscoop geweest. Dit blijkt uit onze POLL van verleden week.

Maar liefst 40 procent van de stemmers geeft aan "slechts" één tot en vijf keer naar de bioscoop te zijn geweest. Een tweede grote groep zegt zes tot en met tien keer een film op het witte doek te hebben gezien. Ondanks dat dit enigszins karig lijkt is het nog best veel, aangezien Nederlanders gemiddeld 1,8 keer per jaar naar de bioscoop gaan volgens de cijfers (2014) van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Maar er zijn uiteraard ook mensen die in 2016 al flink wat vaker het filmtheater opzochten. Een groep van 4 procent van de ruim 1.050 stemmers geeft aan al meer dan 50 keer naar de bioscoop te zijn geweest. De verdeling over de andere keuzes zijn '11 - 20 keer' - 13%, '21 - 30 keer'- 8% en '31 - 50 keer' - 6%.

Een nog best grote groep van de stemmers zegt dit jaar nog niet naar de bioscoop te zijn geweest: 8 procent. Gaat u schamen...



NieuwsFilm

meest populair