Samuel L. Jackson: Mace Windu leeft nog

George Lucas is het er zelfs mee eens.

Samuel L. Jackson speelde een van de tofste Jedi, Mace Windu, maar kwam zo leek het tot zijn einde in Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith. Sinds die film in 2005 uitkwam, hebben we Jackson vaak horen vertellen dat Mace Windu volgens hem nog leeft. Nu lijkt hij ook George Lucas daarvan overtuigd te hebben.

Een fan vroeg Jackson wiens idee het was om Mace Windu te vermoorden in Episode III. Daar antwoordde hij heel helder op: ”Net als in de meeste Star Wars-films was het George Lucas die met het idee kwam. Hij zei dat in alle films die hiertoe leidden al zoveel andere belangrijke personages dood had gemaakt, dat ik de enige overgebleven was wiens dood iets uit zou maken. Ik probeerde daar een oplossing voor te bedenken, ‘Echt? Kan je me niet gewoon verwonden ofzo?’ In mijn hoofd ben ik echter niet dood. Jedi kunnen van grote hoogtes vallen en dat gewoon overleven.”

Maar Jackson blijkt niet de enige te zijn die hierin gelooft. Toen Entertainment Weekly Radio hem afgelopen woensdag hiernaar vroeg, legde hij uit dat Windu daadwerkelijk nog leeft. Zo is er ”een lange geschiedenis van Jedi die maar één hand hebben” en is hij waarschijnlijk ergens ondergedoken verder gegaan met zijn leven.

Jackson heeft het er niet met Disney over gehad, maar wel met George Lucas. ”Hij heeft er alleen niets meer mee te maken. George zei zoiets van, ‘Ik vind het prima. Je kunt nog in leven zijn.’”

Voor Jackson zal dit een manier zijn om weer terug te kunnen keren als Mace Windu. Hij heeft al eerder laten weten interesse te hebben in een eventuele terugkeer als de Jedi. Wie weet zou hij in een spin-off film zoals die rond Obi-Wan Kenobi waar we zoveel geruchten over horen kunnen spelen.

Zouden jullie een Star Wars-film willen zien die geheel om Mace Windu draait? Of een film waarin hij samenwerkt met Obi-Wan?

NieuwsFilm

meest populair