Academy maakt werk van kritiek en wordt diverser

Academy maakt werk van kritiek en wordt diverser

Er is een recordaantal van 683 nieuwe leden uitgenodigd.

Er werd afgelopen jaar flinke kritiek geleverd op de Amerikaanse Academy. Bij de Oscars werd geen enkele acteur van een niet-blanke etniciteit genomineerd en daar was men niet blij mee. Uiteraard beloofde men meteen beterschap en het lijkt erop dat de Academy de kritiek ook echt ter harte genomen heeft. Er is een recordaantal van 683 nieuwe leden uitgenodigd, waarvan 46% vrouw is en 41% niet blank.

Nieuwe leden zijn onder meer John Boyega, Idris Elba en Oscar-winnares Brie Larson. Verder heeft de Academy ook Kate Beckinsale, Ryan Coogler, Michael B. Jordan, Emma Watson en nog veel meer mensen uitgenodigd om lid te worden.

Als alle nieuwe leden meegeteld worden, bestaat de Academy voor 27% uit vrouwen en 11% uit mensen van een niet-blanke etniciteit. Voor de aankondiging was 25% vrouw en 8% niet-blank. ”We zijn er trots op deze nieuwe leden in de Academy te verwelkomen, en weten dat ze dit als een kans zien, niet gewoon een uitnodiging, en een missie en niet gewoon lidmaatschap,” luidt het statement van de Academy.

Het aantal uitnodigingen is vergeleken met andere jaren enorm. In 2015 waren er 322 uitnodigingen, in 2014 271, in 2013 276 en in 2012 176. Dit is dus een significante toename en een reactie op de kritiek.



NieuwsFilm

meest populair