UPDATE: "'Assassin's Creed' WEL gemaakt om winst te maken"

UPDATE: "'Assassin's Creed' WEL gemaakt om winst te maken"

Gameverfilming heeft een ander doel.

Klaarblijkelijk is niet iedereen bij Ubisoft blij met onderstaand bericht. Via een reactie liet Ubisoft het volgende weten:

"Ubisofts visie is om entertainment van topkwaliteit te bieden. Voor de Assassin's Creed film hebben we vanaf het begin af aan nauw samengewerkt met al onze partners bij New Regency en 20th Century Fox en de getalenteerde cast en het productieteam. Dit om ervoor te zorgen dat we een ervaring van kwaliteit leveren aan onze fans. We geloven er sterk in dat het Assassin's Creed-merk zowel gamers als filmgangers zal vermaken."

Ondanks dat niet direct wordt gezegd dat de film WEL winst zou moeten maken, lijkt Ubisoft aan te geven dat ze er het maximale uit willen halen.

Het originele bericht:

Gameverfilmingen zijn over het algemeen niet de producties die financieel gezien flitsende Box Office-scores laten zien. Dit jaar flopte Warcraft in de States al maakte de opbrengst in met name China een hoop goed. Later dit jaar verschijnt Assassin's Creed en over deze langverwachte titel zegt Alain Corre, het Europese hoofd van Ubisoft dat ook deze gameverfilming niet gaat opvallen aan de bioscoopkassa's.

"We gaan er niet veel geld aan verdienen. Het is veel meer een marketing-ding en het is goed voor het imago van het merk. Ondanks dat we wel wat geld gaan verdienen is dit het doel van de film," aldus Corre tegenover MCV. "Het doel is om Assassin's Creed naar meer mensen te brengen. We hebben onze core-fans, maar we willen dat mensen na de film toekomstige Assassin's Creed-spellen gaan oppikken."

Vanuit Ubisofts oogpunt is dit uiteraard een logisch standpunt. Regisseur Justin Kurzel (Macbeth) en 20th Century Fox hopen hoogstwaarschijnlijk juist wel op een groot financieel succes. Vanaf 5 januari 2017 draait Assassin's Creed in de Nederlandse bioscoop.



In Assassin's Creed speelt Michael Fassbender de rol van Callum Lynch. Andere rollen zijn voor rollen van onder meer Marion Cotillard, Brendan Gleeson en Jeremy Irons. Lynch is een ter dood veroordeelde man die meewerkt aan een duister experiment. Dit geven hem de mogelijkheid om de herinneringen van zijn voorouder Aguilar te ontdekken. Hiermee krijgt hij de skills van een Master Assassin en ontdekt hij dat hij een afstammeling van een geheime gemeenschap van 'Assassins' is, die in een eeuwigdurende oorlog met de Templars verwikkeld zijn.

NieuwsFilm

meest populair