China weert 'Ghostbusters' a.k.a. 'Super Power Dare Die Team'

China weert 'Ghostbusters' a.k.a. 'Super Power Dare Die Team'

Dikke tegenvaller voor Sony Pictures.

Met een budget van circa $144 miljoen en promotiekosten van ongetwijfeld vele tientallen miljoen dollars zal de reboot Ghostbusters vermoedelijk zo'n $400 miljoen moeten ophalen om uit de kosten te kunnen komen. Een flinke score. En dan komt het Sony Pictures ongetwijfeld niet goed uit dat China de film niet op het witte doek zal uitbrengen.

Het is bevestigd dat Ghostbusters niet in China verschijnt, aangezien ze denken dat het niet voldoende aantrekkelijk is voor het Chinese publiek," aldus een Chinese bron van The Hollywood Reporter. "Veel van de Chinezen hebben de eerste en tweede film niet gezien, dus ze denken dat er niet echt een markt voor is hier."

Sony Pictures had zich wel voorbereid voor een Chinees geestenavontuur. De titel van de film was al aangepast, naar "超能敢死队," wat Super Power Dare Die Team betekent.

Ondanks dat de film niet verschijnt in de op één na grootste filmmarkt, is er hoop. De film van Paul Feig wordt goed ontvangen en eerder dit jaar wist Deadpool ook een financieel goed te presteren zonder te hebben gedraaid in China.



NieuwsFilm

meest populair