Chiwetel Ejiofor speelt Petrus in 'Mary Magdalene'

Chiwetel Ejiofor speelt Petrus in 'Mary Magdalene'

De acteur voegt zich bij Rooney Mara en Joaquin Phoenix in de Bijbelfilm.

Chiwetel Ejiofor gaat Petrus spelen in Mary Magdalene. Rooney Mara ligt al vast voor de titelrol van Maria Magdalena en Joaquin Phoenix zal Jesus Christus spelen. Garth Davis gaat de film regisseren. Hij werkte eerder samen met Rooney Mara aan zijn debuutfilm Lion, die in november in de Verenigde Staten in première zal gaan. Productie van Mary Magdalene moet deze zomer beginnen, met oog op een release in 2017 (in de Verenigde Staten tenminste, dit soort films komt meestal daar in het najaar uit in het 'prijzenseizoen', en dan in het voorjaar pas bij ons in Nederland).

Ejifor zal Petrus spelen, een van de twaalf apostelen van Jezus en misschien wel de belangrijkste. Van alle apostelen wordt hij het meest genoemd in het Nieuwe Testament. Hij wordt sindsdien vaak afgebeeld met een sleutel in zijn hand, omdat in het evangelie volgens Matteüs Jezus hem de “rots waarop ik mijn kerk zal bouwen” noemde en zei hem “de sleutels van het koninkrijk van de hemel” te geven. Volgens de Christelijke overlevering werd Petrus in Rome gekruisigd onder het bewind van keizer Nero. In het Katholieke geloof wordt hij gezien als de eerste Paus en de St. Pieter in Rome is deels ter ere van hem gebouwd.

Sinds de aankondiging van de casting van Rooney Mara en Joaquin Phoenix in de hoofdrollen kwam Mary Magdalene in opspraak. Hun casting past namelijk binnen een eeuwenlang traditie om Jezus en de zijnen als ontzettend blank te portretteren, maar recentelijk is de correctheid daarvan in twijfel getrokken. Historische wetenschappers hebben in het afgelopen decennium aangetoond dat Jezus in alle waarschijnlijkheid een donkerdere huidskleur had, omdat dit nu eenmaal de norm was voor de plaats en tijd waarin hij leefde. Er gaan steeds meer stemmen op dat onze traditionele beeldvorming van Christelijke figuren deze realiteit zou moeten reflecteren, en de casting van Mara en Phoenix is dan een stap in de verkeerde richting.

NieuwsFilm

meest populair