De feministische boodschap van Garth Davis' Bijbelfilm vindt weerklank in de huidige tijd.
play

5,5 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Australië
120 Min Verenigd Koninkrijk

Maria Magdalena was één van de bekendste volgelingen van Jezus en volgens de geestelijke liederen was ze ook getuige van zijn kruisiging en wederopstanding. Vandaag de dag kent men haar als een prostituee die op het rechte pad probeerde te komen door Jezus te volgen, maar dit verhaal ontstond pas jaren nadat de originele gospels werden geschreven.

Regie
Garth Davis
Cast
Joaquin Phoenix, Rooney Mara, Chiwetel Ejiofor, Tahar Rahim, Denis Menochet, Lubna Azabal, Ariane Labed, Tchéky Karyo, Tawfeek Barhom, Shira Haas, Ryan Corr, Hadas Yaron, Uri Gavriel, Tsahi Halevi, Michael Moshonov, Lior Raz, Sarah-Sofie Boussnina, Charles Babalola, Theo Theodoridis.
Release
15.03.2018
Release NL
22.03.2018
Release DVD
08.08.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Garth Davis | Cast: Rooney Mara (Maria Magdalena), Joaquin Phoenix (Jezus), Tahar Rahim (Judas Iscariot), Chiwetel Ejiofor (Peter), Denis Ménochet (Daniël), Hadas Yaron (Sarah), Ryan Corr (Joseph), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2018

De Bijbelse vrouw Maria Magdalena is omgeven met mysterie. Bekend is dat zij anno 33 samen met Jezus Christus en zijn apostelen door Judea (het huidige Israël) trok om mensen te onderwijzen. Die kennisgeving heeft in de loop van de geschiedenis tot een hoop wilde theorieën geleid, want ze was de énige vrouw in het gezelschap van een groep mannen. Een populaire theorie is dat Maria Magdalena de vrouw van Jezus Christus zou zijn geweest, maar er zijn ook minder zaligmakende conclusies aan haar levensverhaal verbonden.

Met name de bewering van paus Gregorius heeft Maria Magdalena ernstig in haar waardigheid aangetast. De kerkvader beweerde in 591 dat zij gewoon een ordinaire hoer moet zijn geweest, aangezien zij er vrijwillig voor heeft gekozen om samen met een groep mannen rond te reizen. Een bekrompen en teleurstellende conclusie natuurlijk, die jammer genoeg nog steeds van invloed is op de manier waarop we Maria Magdalena in een historische context plaatsen. Gelukkig komt daar sinds 2016 stilletjes aan wat verandering in: het Vaticaan heeft in een officieel statement Maria Magdalena erkend als een volwaardig apostel en als de eerste persoon die Jezus Christus na zijn wederopstanding heeft gezien.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Mary Magdalene Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mary Magdalene

acties