Eerste beeld van Rooney Mara in 'Mary Magdalene'

Eerste beeld van Rooney Mara in 'Mary Magdalene'

Plus officiële details over het verhaal van de film.

Rooney Mara staat op het punt om Jezus te vinden in Mary Magdalene, de nieuwste film van Garth Davis (de regisseur van het voor zes Oscars genomineerde Lion). Waarin Rooney Mara titelpersonage Maria Magdalena speelt, terwijl haar vriendje Joaquin Phoenix Jezus vertolkt (de twee werden een stel op de set van de film). Het eerste beeld van Rooney Mara in Mary Magdalene is online geworpen:


Bekijk de afbeelding

In de Bijbel is Maria Magdalena een van de weinige vrouwelijke volgers van Jezus die bij naam genoemd, en die vaak genoemd wordt (vaker dan de meeste apostelen). Zij was aanwezig bij zowel zijn kruisiging als zijn wederopstanding. Haar aanwezigheid in het Nieuwe Testament inspireerde vele theorieën over wie zij in werkelijkheid geweest zou zijn, inclusief de populaire gedachte dat ze misschien de vrouw was van de historische Jezus.

Of de film iets met dat concept doet is nog niet bekend. Dit is de officiële synopsis:

Mary Magdalene vindt plaats in het Heilige Land in de eerste eeuw, waarin een jonge vrouw haar vissersdorp en traditionele familie verlaat om zich te voegen bij een nieuwe, radicale sociale beweging. De charismatische leider daarvan, Jezus van Nazarath, belooft dat de wereld verandert. Maria zoekt naar een nieuwe manier van leven en een authenticiteit die haar ontnomen wordt door de rigide hierarchie van die tijd. Terwijl de beruchtheid van de beweging zich verspreidt, worden steeds meer mensen aangetrokken tot de boodschap van Jezus. Maria's spirituele reis plaatst haar in het centrum van een verhaal dat leidt naar hoofdstad Jeruzalem, waar ze zich moet vereenzelvigen met de realiteit van Jezus' voorbestemming en haar eigen plaats daarin.

Mary Magdalene verschijnt op 22 maart 2018 in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair