Algemeen

Boel plotdetails 'Jonny Quest'-film

Warner zou er een flinke franchise omheen willen bouwen.

door Jim Pedd om 18:10 in Algemeen
Jonny Quest is een van de vele personages van Hanna-Barbera. Hij werd in 1964 bedacht en kreeg sindsdien meerdere comics, series en zal binnenkort een live-action film krijgen. Een van de journalisten van Forbes kreeg het script van Robert Rodriguez voor de film te zien en mocht de nodige details onthullen.

Het script zou inspiratie halen uit de oorspronkelijke show uit de jaren 1960. Race Bannon werkt voor de regering en is een avonturier en kan het beste omschreven worden als een mengeling van Indiana Jones en Jason Bourne. Het verhaal toont zijn ontmoeting met de Quest-familie.

Er zou een subplot zijn rond Jonny en Dr. Benton Quest dat vooral draait om hun onderlinge relatie. Op die manier probeert men volgens Forbes meer diepgang te geven aan Jonny’s hang naar avontuur en de redenen waarom hij tegen de wil van zijn vader ingaat. Ook het personage Hadji, een goede vriend van Jonny in het bronmateriaal, krijgt een oorsprongsverhaal en speelt een belangrijke rol in het overkoepelende verhaal.

Ook Jade, die een geschiedenis heeft met Race Bannon, is een belangrijk personage, met onzekere loyaliteiten. Haar vroegere relatie met Race zorgt voor de nodige spanning en humor. Verder kunnen we in de film ook robotspinnen en jetpacks verwachten.

Over het plot schrijft Forbes verder dat ”er een oude vijand is die terugkeert met het plan een grote bedreiging op de wereld los te laten. Jonny, Race, Jade, Dr. Quest en Hadji moeten dat vervolgens voorkomen.”

Het plot zou de nodige ruimte laten voor eventuele vervolgen en mogelijk een paar interessante castleden krijgen. Zo zouden voor de rol van Race Bannon acteurs als Idris Elba, Bradley Cooper en Will Smith op de wenslijst van filmstudio Warner Bros. staan.

Wat vinden jullie van de plannen van Warner?0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair