Kiefer Sutherland: ''Nieuwe 'Flatliners' geen remake, maar sequel''

Kiefer Sutherland: ''Nieuwe 'Flatliners' geen remake, maar sequel''

Sutherland speelde een van de hoofdrollen in de oorspronkelijke film uit 1990.

Eerder dit jaar wisten we al te melden dat Kiefer Sutherland, een van de belangrijkste castleden van thriller Flatliners uit 1990, zou terugkeren voor Sony Pictures' remake van de film. Sutherland liet vandaag tijdens een interview met Metro echter weten dat deze remake eigenlijk een sequel is, aangezien hij hetzelfde personage als in het origineel zal spelen. Aldus Sutherland:

''Ik speel een professor die werkzaam is op een medische universiteit. Het wordt in de film nooit expliciet vermeld, maar je merkt duidelijk dat ik hetzelfde personage speel als in de oorspronkelijke Flatliners. Mijn personage heeft echter zijn naam verandert en dingen gedaan om verder te gaan dan de experimenten in het origineel... Ik vond het geweldig om de eerste film te maken, dus ik hoefde niet lang na te denken om mee te doen aan dit project.''

In het origineel waren de hoofdrollen naast Sutherland weggelegd voor Kevin Bacon, William Baldwin, Julia Roberts en Oliver Platt. De nieuwe film gaat over een groep studenten die gevaarlijke experimenten uitvoeren om erachter te komen hoe dicht ze bij het hiernamaals kunnen komen. Dit leidt tot de nodige afschrikwekkende ervaringen voor de betrokkenen.

In het vervolg worden de hoofdrollen gespeeld door James Norton, Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrev en Kiersey Clemons. De opnames van de film gaan deze zomer nog van start en de regie is in handen van Niels Arden Oplev. De film moet in augustus 2017 de bioscopen bereiken.



NieuwsFilm

meest populair