Blu-Ray Review: 99 Homes

Het drama met Andrew Garfield en Michael Shannon, dat meer aandacht verdient.

Regie: Ramin Bahrani | Cast: Andrew Garfield (Dennis Nash), Michael Shannon (Rick Carver), Laura Dern (Lynn Nash), Noah Lomax (Connor Nash), James Brown (Elliot), Clancy Brown (Mr. Freeman), Tim Guinee (Frank Green), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Bioscooprelease: 5 februari 2016 | Recensie: 3,5 ster

In het jaar dat hij voor het laatst als Spider-Man te zien was, verscheen de jonge acteur Andrew Garfield ook de film 99 Homes. Daarin laat hij zien dat hij meer in zijn mars heeft en kan hij zich optrekken aan rasacteur Michael Shannon die voor zijn rol werd genomineerd voor een Golden Globe. Onlangs bracht Dutch FIlmWorks het pakkende drama uit op Blu-ray.

In het zeer sterk ontvangen, maar financieel mager presterende 99 Homes (RT = 92%) wordt bouwvakker Dennis Nash met zijn zoontje en moeder uit zijn ouderlijk huis in Orlando gezet. De keiharde makelaar Rick Carver laat hen geen andere keus dan in een armoedig motel te gaan wonen. Dennis heeft er alles voor over om zijn huis terug te krijgen. Zelfs werken voor zijn grootste vijand; de man die hen op straat zette.



Film: 99 Homes | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juli 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8715664118122 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch Filmworks

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van 99 Homes zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. De schijf start op met het bewegende logo van Dutch FilmWorks en na de leeftijdskwalificatie (12 jaar) starten de te skippen voorfilmpjes met de trailers van The Program, Er Ist Wieder Da en The Iceman. Daarna strart de film, zonder dat er hoofdmenu geraadpleegd moet worden. Deze is ook niet aanwezig.

Beeld

Dutch FilmWorks levert een redelijk nette schijf af. De kleuren ogen wat sober, iets dat de bedoeling geweest kan zijn van de filmmakers. De donkere scènes zijn ook redelijk en de ruis die aanwezig is lijkt opzettelijk. Minder is de scherpte. Deze is vaak voldoende, maar soms lijkt het beeld een stuk minder scherp dan zou kunnen. En dit is erg jammer. Dit kan overigens ook liggen aan de iets wat drukke manier van filmen van cameraman Bobby Bukowski.

Geluid

DFW heeft een standaard DTS-HD geluidstrack toegevoegd. Heel bijzonder mag de track niet genoemd worden, al zijn er zo nu en dan surround effects waarneembaar en blijft de dialoog prima volgbaar. De filmmuziek van Antony Partos en Matteo Zingales zorgt ook voor voldoende ondersteuning.

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks heeft verzaakt om de schijf te verrijken met enkele featurettes en ander bonusmateriaal. Buitenlandse uitgaven blijken hierin overigens ook niet uit te blinken en lijken niet meer dan een track met audiocommentaar van regisseur Ramin Bahrani te bevatten.

Prima acteerwerk op een basic Blu-ray uitgave

Ondanks dat de film eerst een jaar de nodige aandacht trok op verschillende filmfestivals wist de bioscooprelease geen indruk te maken. En dat is jammer, aangezien dit kleinere drama zeker gezien mag worden. Andrew Garfield overtuigt en Michael Shannon doet waar hij goed in is. De Blu-ray uitgave van 99 Homes is zeer basic, maar netjes in beeld en geluid.



NieuwsFilm

meest populair