99 Homes (2014)

Greed is the only game in town.

Andrew Garfield imponeert als een alleenstaande vader die een duivels pact met de Gordon Gekko van de makelaarswereld moet sluiten om zijn huis te behouden.
play

7,4 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Een wanhopige bouwvakker en zijn familie worden hun huis uitgezet nadat de bank deze in beslag neemt omdat ze de hypotheek niet meer kunnen betalen. Hij doet alles om zijn huis terug te krijgen.

Regie
Ramin Bahrani
Cast
Andrew Garfield, Michael Shannon, Laura Dern, Clancy Brown, J.D. Evermore, Tim Guinee, Deneen Tyler, Juan Gaspard, David Maldonado, Judd Lormand, Wayne Pére, Noah Lomax, Cullen Moss, Nicole Barré, Randy Austin, Luke Sexton, Yvonne Landry, Ann Mahoney, Richard Holden, Alex Aristidis, Carl Palmer, James Brown, Garrett Kruithof, Doug Griffin, Jonathan Tabler, Albert C. Bates, Jordyn McDempsey.
Release
25.09.2015
Release NL
04.02.2016
Release DVD
05.07.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Ramin Bahrani | Cast: Andrew Garfield (Dennis Nash), Michael Shannon (Rick Carver), Laura Dern (Lynn Nash), Noah Lomax (Connor Nash), James Brown (Elliot), Clancy Brown (Mr. Freeman), Tim Guinee (Frank Green), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2014

Dennis Nash is een jonge alleenstaande vader en dagloner in de bouw die met zijn zoontje en zijn moeder met moeite de eindjes aan elkaar geknoopt krijgt. Tot er op een ochtend een makelaar in een duur pak (een sardonische Michael Shannon) op de stoep van zijn ouderlijk huis in Florida staat, met in zijn kielzog een delegatie politiemannen en verhuizers. Nash en zijn familie hebben twee minuten om wat persoonlijke spullen in te pakken, want door een achterstallige betaling is hun woning eigendom van de bank geworden en dienen ze het huis per direct te verlaten. Lijdzaam moeten ze toezien hoe hun spullen de stoep opgegooid worden en deze Rick Carver het huis in beslag neemt. Nauwelijks de shock te boven, trekken ze noodgedwongen in een motel, omringd door prostituees, bendes en families die hetzelfde overkomen is. Als Nash verhaal gaat halen bij de makelaar, krijgt hij prompt een klus van hem aangeboden. Hij heeft geen keus en laat zich inlijven bij de man die hem alles afgenomen heeft. Nash is vastbesloten zijn huis terug te krijgen en is bereid daar alles voor te doen. Het duurt niet lang of Nash ziet zichzelf aanbellen bij de volgende slachtoffers.

De Amerikaanse filmmaker Ramin Bahrani baseerde het verhaal van 99 Homes losjes op ware gebeurtenissen. Florida is de staat waar procentueel de meeste huisuitzettingen plaatsvinden en waar de crisis er steviger inhakte dan waar dan ook in Amerika. De scenarist-regisseur praatte er met gezinnen die in financiële problemen kwamen en van de een op de andere dag hun huizen uitgezet werden. Zonder enige vorm van vangnet is het gros gedoemd in een motel te gaan wonen – en te blijven wonen, want deze mensen zijn in een tredmolen van ellende terechtgekomen waaruit het haast onmogelijk ontsnappen is.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

99 Homes Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

99 Homes

acties