'Mr. Robot’-ster Rami Malek pakt hoofdrol in de 'Papillon'-remake

'Mr. Robot’-ster Rami Malek pakt hoofdrol in de 'Papillon'-remake

Hij zal tekenen voor het personage dat Dustin Hoffman in het origineel speelde.

De mensen achter de geplande remake van Papillon (1973) hebben de lastige taak waardige opvolgers te vinden voor Steve McQueen en Dustin Hoffman. De rol van eerstgenoemde zal worden gespeeld door Charlie Hunnam (Pacific Rim) en het is nu ook bekend wie het personage van Hoffman in de nieuwe film gestalte zal gaan geven. Rami Malek, die vorig jaar doorbrak met zijn rol in de populaire serie Mr. Robot, staat op het punt te gaan tekenen voor de rol.

Het origineel van regisseur Franklin J. Schaffner is gebaseerd op de sterk gefictionaliseerde autobiografie van de Franse gevangene Henri Charriere (McQueen). Een kruimeldief wordt ten onrechte beschuldigd van moord en komt in een gevangenis in Frans-Guyana terecht. Met behulp van medegevangene Dega (Hoffman) probeert hij te ontsnappen, talloze pogingen die jaren in beslag nemen.

Papillon wordt geregisseerd door Michael Noer (Northwest), die gebruikmaakt van een scenario van Aaron Guzikowski (Prisoners). De opnames van de remake, die zich vermoedelijk in de moderne tijd zal afspelen, gaan in september van start.



NieuwsFilm

meest populair