Steven Seagal staat weer boven de wet

Steven Seagal staat weer boven de wet

"The Great One", de man met de paardenstaart, kondigt vervolg aan op 'Above the Law'.

Steven Seagal begon zijn roemruchte carrière in 1988 met Above The Law, waarna hij in de jaren negentig eventjes een van de grootste actiesterren van het moment was, in films als Under Siege. Met de voor hem kenmerkende paardenstaart, zachte stem en aikido-bewegingen brak hij heel veel polsen en gooide veel schurken door ramen.

In het nieuwe millennium kromp zijn carrière zodanig dat hij naar het kleinere scherm werd verbannen, en sindsdien op de direct-to-video markt was aangewezen, toen dat net direct-to-dvd werd genoemd. Nu is het direct-to-digital voor hem. Tegelijk werd hij sindsdien een soort goeroe, die spirituele cursussen gaf voor astronomische bedragen terwijl hij zelf nauwelijks les gaf of kwam opdagen, een hulpsheriff in Louisiana (waaromheen nog de realityserie Steven Seagal: Lawman werd gemaakt), bluesmuzikant en goede vrienden met de volgens Seagal verkeerd begrepen Vladimir Poetin.

Dus toen hij onlangs op twitter speculeerde om nieuw leven te blazen in zijn eerste personage Nico Tuscani, door een sequel te maken op zijn debuut Above The Law, leek dat niet meer dan een geinig gerucht voor de studenten van Seagalogie. Maar inmiddels heeft productiepartner Woodie Mister aangekondigd dat de twee echt serieus begonnen zijn aan de ontwikkeling van dit project.

Totdat er iemand geld op tafel legt blijft het natuurlijk de vraag of dit ooit werkelijk van de grond komt, en dan nog is de kans waarschijnlijk klein dat de film de bioscoop zal halen. Maar wie weet, misschien betekent dit toch dat Steven Seagal weer echt Above The Law zal zijn, dat hij weer Out for Justice zal zijn en Hard to Kill. Of blijft de beloofde comeback van The Patriot toch Out of Reach, en zijn carrière niet meer dan Half Past Dead?

NieuwsFilm

meest populair