Franse Tv- tip: 'Amour'

Franse Tv- tip: 'Amour'

Film met Isabelle Huppert is op vrijdag 12 augustus om 23:20 te zien op NPO 2.

Een van de grote filmhuissuccessen van 2012 was de film Amour van Michael Haneke. De film trok niet alleen volle zalen, maar won ook diverse prijzen zoals de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes, de Oscar voor beste buitenlandse film en de prijs voor beste film, beste regie, beste actrice en beste acteur bij de Europese Filmprijzen.

De film gaat over het oudere koppel Anne en Georges. Zij leiden een rustig bestaan in Parijs, waarin hun passie voor muziek nog altijd een hoofdrol speelt. Dan krijgt Anne een infarct, hierdoor raakt ze aan één kant van haar lichaam verlamd en breekt er een nieuwe fase in hun samenzijn aan. George verzorgt haar met al zijn kracht en liefde. Maar hij kan niet voorkomen dat ze verder van hem wegglijdt en raakt zelf ook steeds meer in een isolement. Ook wordt de relatie met hun dochter, die in het buitenland woont, behoorlijk op de proef gesteld.

Haneke baseerde het verhaal van Amour op een situatie in zijn eigen familie. Zijn tante, die ernstige reuma had, pleegde op 90- jarige leeftijd zelfmoord. Volgens Haneke ging de film niet om het ouder worden of de dood, maar om de vraag hoe je omgaat met het leiden van iemand waar je van houdt.

Amour is op vrijdag 12 augustus om 23:20 te zien op NPO 2.



NieuwsFilm

meest populair