Breck Eisner regisseert nieuwe 'Friday the 13th'

De reboot van de franchise zal het personage van Jason Voorhees vanuit een andere invalshoek benaderen.

Deadline weet vandaag te melden dat Breck Eisner (The Crazies, Sahara, The Last Witch Hunter) naar alle waarschijnlijkheid Paramount Pictures' Friday the 13th-reboot zal regisseren. Saillant detail is dat Michael Eisner, Brecks vader, het hoofd was van Paramount Pictures ten tijde van de jaren '80, toen de franchise zijn hoogtijdagen beleefde.

Platinum Dunes-producent liet een tijdje terug nog weten hoe het script van Prisoners- en Contraband-scenarist Aaron Guzikowski er min of meer uit zal zien en hoe het personage Jason Voorhees benaderd zal worden:

''Aarons verhaal heeft uitstekende personages... Omdat we Jason Voorhees willen begrijpen, gaan we terug in de tijd en beginnen we van voor af aan. Het woord een soort van oorsprongsverhaal, maar wel een die we nog niet eerder hebben gezien. Er is natuurlijk ook een rol weggelegd voor Pamela, maar op een andere manier dan we gewend zijn.

Pamela is natuurlijk Jasons moeder, die de psychotische schurk in de allereerste film speelde voordat Jason in de eindeloze vervolgen de slachtpartijen voor zijn rekening nam. De franchise bestaat ondertussen uit tien oorspronkelijke 'solo'-films, crossover Freddy vs. Jason uit 2003 en de eerdere reboot uit 2009. The CW ontwikkelt momenteel ook een Friday the 13th tv-serie.

De releasedatum van Friday the 13th staat nog steeds gepland voor 12 januari 2017.



NieuwsFilm

meest populair