Algemeen

Breck Eisner regisseert nieuwe 'Friday the 13th'

De reboot van de franchise zal het personage van Jason Voorhees vanuit een andere invalshoek benaderen.

door Zilko Tarici om 17:22 in Algemeen
Deadline weet vandaag te melden dat Breck Eisner (The Crazies, Sahara, The Last Witch Hunter) naar alle waarschijnlijkheid Paramount Pictures' Friday the 13th-reboot zal regisseren. Saillant detail is dat Michael Eisner, Brecks vader, het hoofd was van Paramount Pictures ten tijde van de jaren '80, toen de franchise zijn hoogtijdagen beleefde.

Platinum Dunes-producent liet een tijdje terug nog weten hoe het script van Prisoners- en Contraband-scenarist Aaron Guzikowski er min of meer uit zal zien en hoe het personage Jason Voorhees benaderd zal worden:

''Aarons verhaal heeft uitstekende personages... Omdat we Jason Voorhees willen begrijpen, gaan we terug in de tijd en beginnen we van voor af aan. Het woord een soort van oorsprongsverhaal, maar wel een die we nog niet eerder hebben gezien. Er is natuurlijk ook een rol weggelegd voor Pamela, maar op een andere manier dan we gewend zijn.

Pamela is natuurlijk Jasons moeder, die de psychotische schurk in de allereerste film speelde voordat Jason in de eindeloze vervolgen de slachtpartijen voor zijn rekening nam. De franchise bestaat ondertussen uit tien oorspronkelijke 'solo'-films, crossover Freddy vs. Jason uit 2003 en de eerdere reboot uit 2009. The CW ontwikkelt momenteel ook een Friday the 13th tv-serie.

De releasedatum van Friday the 13th staat nog steeds gepland voor 12 januari 2017.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

rebel1984

Avatar

Ik als groot fan van de serie ... kan zeggen dat ik zeker benieuwd ben naar wat ze voor oorsprongs verhaal zullen hebben.

Ik kijk er naar uit dat zeker!

Shifty777

Avatar

Ik ben de studiodrang van overal oorsprongsverhalen van te maken een beetje zat, zeker bij horrorfilms zit ik hier niet op te wachten. In dit genre ontkracht het juist vaak de killer.

Spider-fan

Avatar

Shifty777 "Ik ben de studiodrang van overal oorsprongsverhalen van te maken een beetje zat, zeker bij horrorfilms zit ik hier niet op te wachten. In dit genre ontkracht het juist vaak de killer."


Vaak wel, maar bijvoorbeeld de serie Bates Motel die de jeugd van Norman Bates laat zien is ijzersterk. Hangt ervan af hoe goed het geschreven is en hoe goed de acteurs zijn.

Wat ze nog zouden kunnen doen is dat Pamela dit keer niet om het leven komt, maar bijvoorbeeld door de laatste overlevende kampleider wel zwaar gewond wordt, in een ziekenhuis/psychiatrische inrichting belandt en dat na jaren de moorden opnieuw doorgaan en ze ontsnapt omdat ze wil weten of Jason toch nog leeft. Zoiets is nog niet gedaan. Er is dan een dubbele dreiging van zowel Jason (of is het wel echt Jason?) en Pamela.

Gigan72

Avatar

Spider-fan ".

Wat ze nog zouden kunnen doen is dat Pamela dit keer niet om het leven komt, maar bijvoorbeeld door de laatste overlevende kampleider wel zwaar gewond wordt, in een ziekenhuis/psychiatrische inrichting belandt en dat na jaren de moorden opnieuw doorgaan en ze ontsnapt omdat ze wil weten of Jason toch nog leeft. Zoiets is nog niet gedaan. Er is dan een dubbele dreiging van zowel Jason (of is het wel echt Jason?) en Pamela."


Doet me een beetje denken aan het Tommy Jarvis verhaal part 5 en 6.

Spider-fan

Avatar

Maar toch niet dat Pamela overleeft en zelf op zoek gaat om te weten of haar kind nog leeft? Dat is nog nooit gedaan.

NieuwsFilm