Algemeen

Welkom op het compleet vernieuwde FILMTOTAAL

Wat zijn de belangrijkste nieuwe features?

door Jim Pedd om 17:13 in Algemeen
Je zult wel verrast zijn toen je onze site bezocht: Filmtotaal heeft namelijk een compleet nieuwe look! We hebben er lang aan gewerkt, alle elementen compleet opnieuw ontworpen en geprogrammeerd en eindeloos verfijnd en zijn er trots op het compleet vernieuwde FT te kunnen presenteren.

Wat is nieuw?

Eigenlijk teveel om in dit artikel te noemen. De komende paar dagen zullen we dan ook een aantal nieuwe features uitlichten in losse blogposts, maar dit zijn de belangrijkste nieuwe mogelijkheden die FT je biedt:
  • Responsive design: Ein-de-lijk hebben we ook een mobiele site.
  • Nieuwe navigatiemogelijkheden: Het wordt vast even wennen, maar navigeren gaat nu onder meer via het hamburgermenu links boven, het profielmenu rechts boven en op filmpagina’s met een speciale actieknop.
  • FT-cijfer: Uniek op het internet, ons eigen cijfer, gebaseerd op de cijfers van vijf verschillende grote filmsites.
  • Nieuwe toplijsten: Er zijn nu toplijsten over meerdere tijdsperiodes, die voor verrassend gebalanceerde resultaten zorgen.
  • Bioscoopagenda: Nu kan je ook naar de pagina van je eigen bioscoop surfen. Of gewoon het overzicht per stad bekijken.
  • Uitgebreide gebruikersprofielen: Niet alleen is er nu een beter overzicht van je reacties & recensies, ook is er een speciale watchlist zodat je kunt bijhouden wat je nog wil kijken.
  • Maar er is nog meer: en dat lichten we de komende dagen uit!


Filmtotaal door de jaren heen

We konden jullie onderstaande niet onthouden. Hieronder zie je hoe Filmtotaal zich door de jaren heen ontwikkeld heeft. Van Filmsoptv.com, met prachtig gouden logo en een advertentie zoals die in de oertijd van het internet nog te zien waren:
Naar een zakelijk, gestructureerd ontwerp in 2006:
En ons vorige (logge) design:
74 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Mijn Filmtotaal-favoriet op https://www.filmtotaal.nl/nieuws gezet.Kvond persoonlijk¨Naar een zakelijk, gestructureerd ontwerp in 2006:¨ de fijnste.Ik zou t ook fijn vinden als Serie totaal met Film totaal gemergd zou worden. (er zijn hier al meer lezers en reageerders heb ik t idee,)
Blijft bij de vernieuwde site de editknop bij je reactie wat langer staan?
Edit: het geautomatiseerd html-br`s neerzetten is vrij irritant; een regel overslaan worden er gelijk meer enz.

Ereptile

Avatar

Gefeliciteerd met de nieuwe website! :D

Ik vond het vorige (logge) design wel iets overzichtelijker Smiley face Het was iets compacter naar mijn mening. Alles was op 1 pagina. Maar het zal vast even wennen zijn vanuit mijn kant.

Super dat je nu ook naar je eigen bioscoop kan gaan via de page :D

Is het bij iedereen zo dat hij/zij iedere keer opnieuw moet inloggen trouwens? Er staat geen optie met "ingelogd blijven op deze pc" of zoiets.

Spider-fan

Avatar

Wat ik altijd tof vind, is dat alles wat wie dan ook ooit geschreven heeft toch steeds blijft behouden ondanks de vernieuwing. Sommige sites kieperen bijvoorbeeld alle gebruikersreacties overboord bij een nieuw design.

Ereptile: ik moest mijn wachtwoord vervangen en heb daarna twee keer moeten inloggen, maar nu blijf ik toch ingelogd staan ook al heb ik dat nergens hoeven aangeven.

Patrick

Avatar

Iedereen met een bestaande account moet wel even een nieuw en fris wachtwoord aanvragen om in te kunnen loggen.

horizon

Avatar

Echt een enorme teruggang.

Aantal design fouten.Als je de site opent is er eerst een levensgroot plaatje van iets dat "meest populair" is. En rechts meest gelezen artikelen.

Dat is pruts! Dat ene item is plaats verkwisting. En meest gelezen is stom. Is toch geen populariteits wedstrijd hier?Je komt hier voor nieuws omtrent en over films. Die verwacht ik dan ook als eerste in mooie volgorde te krijgen.Dan blok laatste nieuws is wel goed op die manier. Maar dat populairste moet weg.Volgende grove fout:

Als je artikel opent horen de reacties onder het artikel te staan en voor de rest NIETS meer. Nu hebben jullie artikel. In het midden reacties en dan weer hele zwik van de voorpagina (populair, laatste nieuws). Dat is stom.

Op desktop/laptop is het niet fijn maar op smartphone is het gewoon lomp en onvriendelijk.Tweede fout is dat je bij alle reacties na de vierde al moet klikken op "Toon meer reacties".

Ook dat is lomp en onvriendelijk.

Gewoon alle reacties in 1x tonen.Daarnaast ben ik nu in het midden van het scherm in een klein blokje aan het tikken met links en rechts verkwiste wit ruimte.Volgens mij gebruiken jullie zelfde website basis als Nintendolife paar maanden geleden in gebruik heeft genomen. Ook bagger geworden.Tuurlijk zijn veel dingen kwestie van wennen en sommige dingen zijn ook goed verbetert maar de keuzes van populairste/meest gelezen bovenaan en de reacties in het midden plus de knop meer reacties zijn gewoon heel erg slecht.

Grote plaatje bovenaan artikel is ook sneu. Open je artikel moet je eerst hele pagina naar beneden scrollen..

horizon

Avatar

Lekker dubbelposten.

De toplijsten vind ik maar raar. Sowieso kunnen die ads midden in de lijsten echt niet.

En ipv samengesteld zou ik nog liever een lijst zien van wat de recensies op FT zijn geweest. Maar voorheen op basis van de stemmen van gebruikers is nog altijd het mooiste.

horizon

Avatar

Op forum werken de spoiler tags niet meer.test

Hier wel?

Touchwood

Avatar

Dat moet je dan ook maar net weten @Patrick, (ik probeer nieuwe speeltjes ook altijd direct uit zonder de gebruiksaanwijzing te lezen.) Maar door schade en schande zit ik er nu in. Forum is niet in de nieuwe vormgeving meegenomen, zie ik.

De ratings zien er gelikt uit zo. Bestaat de rate-o-matic nog ?

Jim

Avatar

@Horizon: geef het even een kans Smiley face Alle feedback is welkom en wordt meegenomen.

Scheerzeep

Avatar

Eerlijk gezegd vond ik de oude site mooier en beter, wel enigszins gedateerd, dus ik snap de overstap wel. Ik vind de nieuwe site niet verkeerd, wel behoorlijk sfeerloos en basic. Vooral de mobiele versie is levenloos en niet aansprekend. Het kleurgebruik lijkt daar voornamelijk de oorzak van. Desondanks is het geheel wel modern en hebben jullie veel meer mogelijkheden om flink uit te pakken volgens mij!

Wat ik wel jammer vind is dat je op de mobiele versie niet het meest actuele nieuws te zien krijgt. Als terugkerende bezoeker heb ik niet zoveel interesse persoonlijk in 'populaire' artikelen, want die heb ik hoogstwaarschijnlijk toch al gelezen. Eerlijk gezegd stoort me dat een beetje.

Verder zou ik het bij het inloggen fijn vinden als ik direct mijn gegevens in kan vullen en niet eerst op 'FILMTOTAAL' hoef te klikken. Op de oude site kon je toch trouwens ook gewoon met je gebruikersnaam inloggen? Overigens: ik zou de aanmeld optie weghalen op de inlogpagina: ik heb al een paar keer m'n e-mailadres daar ingevuld. Beetje suf en dom misschien, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen verwarrend is.

Wat hier ook al gezegd is, ik zou graag gewoon alle reacties in één oogopslag willen zien. Dat vond ik op de oude site juist altijd zo prettig!

Maar... alles zal gaan wennen! Leuk dat jullie met de tijd meegaan en een geheel nieuwe site hebben ontworpen en gemaakt, tof! Gefeliciteerd!

Hopelijk kunnen jullie wat met mijn feedback.

Jim

Avatar

@Scheerzeep: Top, thanks! Smiley face

horizon

Avatar

Is quotes maken niet meer mogelijk? Op mobiel iig niet.

En Jim: dit went niet. Nintendo Life heeft dit systeem al een tijd en werkt gewoon vervelend. ;)

Rebootadof

Avatar

Neeee!! Mijn account is weg! Ik heb sinds 2010 filmtotaal naar een hoger niveau gebracht.
En wat doen jullie DELETE DELETE DELETE DELETE DELETE DELETE

Jim

Avatar

@Adof: ik schaam me bijna om 't te vragen, wat was je accountnaam ook alweer? Ik kan me bijna niet voorstellen dat 'ie weg is namelijk, alles is van de oude site overgezet naar de nieuwe, dus als het goed is ook jouw oude account. Als je me je nick geeft kan ik even checken of dat ook echt zo is en dan kan ik je helpen weer gewoon in te loggen Smiley face

Ereptile

Avatar

Ik had nog een paar feedback puntjes als die worden gewaardeerd:

- Is het mogelijk om de "Meest Populair" en "Laatste Nieuws" met elkaar te wisselen? Ik denk dat de bezoekers meer naar het laatste nieuws kijken, dan naar de populairste Smiley face

- Als je je reactie wijzigt, dan moet je steeds die < br > deleten in je oude comments. Ze staan voor "Enter" en komen er iedere keer bij. Dit kan voor mensen die het (nog) niet weten de layout enorm veranderen als ze hun comment wijzigen.

En dan nog de vraag of de gegevens onthouden kunnen worden. Ik moet namelijk iedere keer opnieuw inloggen als mijn browser tabbladen zijn gesloten Smiley face Kan aan mijn pc liggen.

johanneslol

Avatar

Wow dit is zeker wennen Smiley face Maar inderdaad EIndelijk een mobiele site !

Fing3r

Avatar

Eindelijk kan ik een account aanmaken :D

Ik kom nu al een behoorlijke poos op de website en wilde me al enkele malen in de discussies mengen maar doordat er geen nieuwe accounts aangemaakt konden worden.

Ik vind dat de site er goed op vooruit is gegaan en eindelijk ook op de mobiel en de tablet goed te lezen is, waar sommige mensen het misschien wat sober vinden moet ik zeggen dat ik wel hou van het nieuwe uiterlijk.

Al zou het wel prettig zijn dat populair met nieuw wordt omgeruild, omdat dit zeker voor de vaste bezoekers een stuk prettiger zou zijn.

horizon

Avatar

Ik vind juist achteruitgang op mobiel. Veels te weinig info op het scherm.

Kijk eens naar een site als Tweakers. Veel beter in elkaar gezet.

Hancock

Avatar

Ok ff wennen. Moest wel me wachtwoord resetten? Maar hou wel van veranderingen Smiley face.

Gefeliciteerd FILMTOTAAL

Reborn t90

Avatar

Je kan niet inloggen met je gebruikersnaam (die bij mij standaard ingevoerd stond) wat dus even wennen was, maargoed dat is gelukt. Wat de meeste mensen al gezegd hebben: ik kom hier voor het laatste nieuws en niet het meest populaire. Die zie ik ook graag omgewisseld.

Een optie om te kiezen tussen de oude en nieuwe layout was wel fijn geweest (via een selectievakje bij settings oid), maar kan begrijpen dat dat misschien helaas niet mogelijk is. Zou namelijk liever terug gaan naar de vorige versie.

De plaatjes (iig via de mobiele site) zorgen ervoor dat de titels veel te veel plek in beslag nemen en ik er maar een paar kan zien in 1 oogopslag. Bij de vorige kon ik ze bijna meteen allemaal zien.

Ook vind ik t jammer dat ik rechts geen nieuwsberichten van serietotaal meer kan zien. Ik ging nooit vanzelf naar die site, maar keek altijd naar het laatste nieuws rechts via filmtotaal.

rick511

Avatar

Het ziet er top uit jongens. Indacht eerst even dat ik op de verkeerd site zat

ROBSTEIN

Avatar

ben echt zeer verbaasd dat ik niet met mijn gebruikersnaam kan inloggen. Teleurstellend. Om deze reactie te plaatsen heb ik nu maar ''even'' een nieuwe account aangemaakt, dat niet gekoppeld is aan mijn echte gebruikersnaam. ZUCHT

Mark

Avatar

Goed bezig peeps! Het is wel heel erg wit, maar dat hoeft niet slecht te zijn. Ga eens even rustig kijken wat er allemaal nieuw is Smiley face

Angelater

Avatar

@ ROBSTEIN, moest het zelf ook even uitvogelen, maar het is vrij simpel. Je logt niet meer in met je gebruikersnaam, maar met het e-mailadres waaraan je gebruikersnaam gekoppeld is. Je moet alleen je wachtwoord resetten. Dus bij 'wachtwoord vergeten' even je e-mail invoeren en voilá.

Inloggen met je e-mail en je nieuwe wachtwoord, en dan zou je oude account weer terug moeten zijn.

Tako

Avatar

@ROBSTEIN

Je gebruikersnaam is uniek en behoort jou toe. Dus als je met je email adres een nieuw wachtwoord aanvraagt moet alles in orde komen. Zo niet dat ga ik het voor je regelen!

MovieMazzter

Avatar

@Angelater en Tako : ja dank, ik ben er inmiddels ook achter. Probleem is dat je vele jaren op een bepaalde manier inlogt en ingelogd blijft.....Anyway.....opgelost !!

Nature

Avatar

Weer helemaal anders, toch overzichtelijk nog steeds.

Ed Crane

Avatar

Gefelici met de nieuwe site. :+ (als smileys überhaupt nog werken) Ik zat een paar dagen geleden nog te denken, moet FT om met de tijd mee te gaan niet een mobiele site erbij en inspelen op social media? Niet dat ik dat zelf zo graag wil - zoals verschillende oudgedienden geef ik de voorkeur aan de strakke, simpele ouwe site - maar ik voel me dan ook gewoon een ouwe lul. Voor FT zelf lijkt deze 'reimagining' logisch en noodzakelijk, dus mijn zegen hebben jullie.

Wel nog een vraagje: kan ik op m'n mobiel ook de desktopversie krijgen ipv de mobiele versie? Bij veel websites geef ik daar de voorkeur aan, vind ik overzichtelijker. Meestal zit daar bij website helemaal onderaan de pagina een link voor, maar hier niet.

Tako

Avatar

@Ed Crane

Geen desktop want de site is geheel responsive! Dus alle content die je ziet op de desktop zie je ook op je mobiel (geen verschil)

Goov25

Avatar

Gefeliciteerd! Ziet er allemaal een stuk moderner en flitsender uit. Wel heel erg gebouwd op de snelle tijd van nu, voor een rustige lezer als ik is dat wat minder. Maar das persoonlijk ;)Aandachtspuntje: als je films zoekt in de zoekbalk (waarbij de resultaten best onoverzichtelijk zijn overigens) en je klikt de film aan die je wilt hebben, opent een nieuw tabblad! Das onhandig en niet nodig, waarom niet op hetzelfde tabblad blijven? Als je meerdere films/acteurs/wat dan ook ah zoeken heb je zo een hele rits tabbladen open staan. Moet volgens mij vrij makkelijk te regelen zijn, dat kan bij Wordpress nl. ook heel simpel Smiley face
En als ik andermans ratings check zie ik al de films onder elkaar staan, maar niet de cijfers die de ander gegeven heeft. Alleen mijn eigen cijfers op de films die ik ook sterren gegeven heb. Klopt dat?

Euro95

Avatar

Gaaf! Gefeliciteerd met jullie nieuwe site!

horizon

Avatar

Nee Tako, is niet waar.

De content op mobiel en desktop is weliswaar gelijk maar hoe het getoond compleet anders. Op mobiel scroll je een ellelange lijst naar beneden.

@ Ed,
op firefox kun je via menu de desktop website versie opvragen op een smartphone.

Frietgezicht

Avatar

Dat is wel ff wennnen als je zo bezope bent als een garnaal.
Maar ziet er er goed uit. Ik kan alleen niet
vinden waar ik een reactie kan plaatsen reageren in de topics.

Frietgezicht

Avatar

Wat betekent dat 1.2K en 0.4K enz bij de nieuwsberic-hten?

Ed Crane

Avatar

@Tako & Horizon:

Ik bedoel inderdaad precies wat Horizon zegt. Dat de opties gelijk zijn is mooi, maar bij desktopversies vind ik inderdaad beter dat alles doorgaans niet allemáál onder elkaar staat, maar ook meer naast elkaar, en dat alles iets kleiner is zodat er meer in beeld past. Het is nu eenmaal een voorkeur die ik vaak heb en met mij sommige anderen.

Horizon, ik heb geen Firefox geloof ik (maar Safari). Ik zie dan ook altijd graag dat een mobiele site de optie zelf biedt via een link.

Ik neem aan dat we in de toekomst ditect op berichten van anderen kunnen reageren door een reactie-button (met quote optie) zoals vroeger, ipv via dit @-systeem? Smiley face

horizon

Avatar

@ frietgezicht, de K nummers is aantal views neem ik aan.En Ed,

tijd voor Android dan. ;)

Uiteraard heb je gelijk qua weergave. Op smartphone ziet dit er gewoon niet uit en is onhandig.

Fing3r

Avatar

Voor de mensen die liever direct bij het nieuws willen zijn, zoals ik. Ik heb de favoriet in chrome en de snelkoppeling op mijn telefoon gewijzigd zodat ik daarop uitkom als ik Film totaal start Smiley face

horizon

Avatar

@Fingr,
dat is inderdaad een goede workaround.

Sowieso ziet de site er veel beter uit (op desktop dan) als je direct op /nieuws laat openen.

centr1no

Avatar

Ik snap dat je met de tijd mee moet en je website aanpast maar waarom moet dat altijd met zo'n lelijke layout en in het voordeel van de joepie de poepie klikkers van Facebook en Twitter?
Meest populair en meest gelezen? Daar moet ik dus iedere keer voorbij scrollen. Volgens mij zit daar niemand van de vaste Filmtotaal bezoekers op te wachten.
En wat is in het laatste nieuws blok de chronologische volgorde? Is het eerst van links naar rechts en dan van boven naar onder, of eerst van boven naar onder en dan van links naar rechts?
En waarom kunnen die andere blokken, die er nu allemaal onderaan geplakt zijn niet gewoon in frames links of rechts in het scherm?
Ik zit hier dit commentaar te typen in een totaal leeg scherm met alleen in het midden een streep tekst.
Je maakt mij niet wijs dat het niet mogelijk is om voor zowel mobiele apparaten als ook 'ouderwetse' monitoren en laptops een fatsoenlijke layout te maken.
Als laatste moet de notoire zeikerd in mij nog even kwijt dat ik het totaal niet vind kunnen een onaf product aan ons op te dringen.
Dit soort wijzigingen worden alleen maar gedaan omdat wordt gefocust op het aantal unieke bezoekers omdat dat voor de reclame inkomsten lekker aantikt.
Flabber.nl was jaren geleden een hele levendige website met een grote community en druk forum, totdat ze ook een aantal van dit soort wijzigingen door voerden. Nu is het niets meer dan één van de vele copy-paste sites zoals er zoveel zijn en van een community is niets meer te bekennen.
Ik had liever gezien dat er hier wat meer zorg werd besteed aan de artikelen. Wat minder taalfouten en rare vertalingen uit het Engels zou best mogen. En wat minder clickbait nieuws zoals ieder wissewasje over Suïcide Squad posten.
Het is namelijk niet de layout die mensen naar je website trekt maar de inhoud!

wombat1981

Avatar

Top mijn complimenten.
Gefeliciteerd met de nieuwe site.

mr_sinister

Avatar

Hier was ik al een tijdje op aan het wachten. Een nieuw ontwerp, de vorige voelde wat gedateerd. Ik heb even snel door de site geklikt en het ziet er strak uit. Lekker veel wit ruimte grote plaatjes bij de artikelen en het laadt lekker snel.

Er zitten een aantal interessante keuzes in, die mij zeker bevallen. Dat er onder de reacties een blok polulair en laatste nieuws is te zien, vind ik fijn. Nu scrol ik door het artikel en de reacties en kan gelijk het volgende artikel selecteren.

Nice job!

Mav Damian

Avatar

Gefeliciteerd met jullie nieuwe site! Alleen effie wennen Smiley face

kidcassidy

Avatar

Ik vind de nieuwe website niet verkeerd. Het is inderdaad voornamelijk wennen. Wel ben ik het eens met de mensen dat het meest gelezen nieuws een beetje in de weg staat. Het laatste nieuws hoort bovenaan te staan in mijn ogen.Nieuw wachtwoord aanvragen ging bij mij redelijk goed op de mobiel. Wel duurde het enkele minuten voordat ik het mailtje kreeg om mijn ww te resetten.Anyway, keep up the good work!

Edit: sommige websites laten een icoontje rechtsonder zien wanneer je scrolt om snel naar boven of onder de pagina te komen. Deze mis ik nu en op je mobiel is het dan erg lang scrollen.

MovieMazzter

Avatar

De nieuwe website is best even wennen, maar dat zal wel lukken. Toch heb ik een verzoek als het niet al te veel moeite is.

Ten eerste : is het mogelijk de ''Updates'' weer terug te krijgen zodat je de laatste 6 reacties op films eenvoudig in beeld krijgt ?

Ten tweede : ik zou graag weer een ''kale'' lijst van al mijn filmratings zien. Alleen titels en de rating, geen plaatjes want die nemen erg veel ruimte in met als gevolg dat je door 50 pagina's moet scrollen.

Bij voorbaat dank !!

MovieMazzter

Avatar

Ook nog 1 tip voor de nieuwe site : als je nu bij Reacties op een film kijkt (''Laatste Reacties'') zie je de oudste reacties bovenaan in beeld komen op je scherm. Ik zou dat omdraaien met de meest recente reacties zodat de site veel actueler overkomt. Nu lees je reacties uit 2004 en dat komt niet fris over voor de site. Ten slotte is de kop ''Laatste Reacties'' dus de laatste bovenaan is logischer. Smiley face

Stijnosso

Avatar

Vind het helemaal mooi!

SeanDeNiro

Avatar

Erg onoverzichtelijk. Het lijkt wel de Telegraaf. Ik herken een Nederlandse website aan zijn overzichtelijkheid en simpele vormgeving. Dat had Filmtotaal ook. Tot nu. Het is zeer onprettig lezen en zoeken voor iemand die snel informatie tot zich kan nemen.

ntt

Avatar

Kan me de 2006 versie nog vaag herinneren

Patrick

Avatar

Voor een ieder die naar FT komt voor nieuws, meer nieuws en nog meer nieuws en daarom gewoon lekker een lijstje met laatste nieuwsberichten onder elkaar wil kan ik www.filmtotaal.nl/nieuws als bookmark voor FT van harte aanbevelen. Je komt er ook direct via de eerste link in het 'snelle linkjes' menu bovenaan de voorpagina.

Patrick

Avatar

@MovieMazzter, Er ligt nog een uiterst puike update tracker in het vooruitzicht waarmee je als een soort Captain Kirk FT kan analyseren en volgen.

MovieMazzter

Avatar

@Patrick ik kijk er naar uit !

Martinski

Avatar

Eindelijk kan ik een account maken. Om een of andere reden kon dat vroeger niet. Leuk dat jullie willen vernieuwen, maar ook ik vind het jammer dat je niet direct het recentste nieuws kan zien dankzij die populaire artikelen. Ik snap ook niet goed dat je niet direct alle reacties kan lezen. Is er daar een reden voor? Toch proficiat, want het ziet er wel moderner uit!

nietselam

Avatar

Ik weet dat hier een hoop tijd en energie in is gestoken maar ik vond de oude opzet een stuk beter, overzichtelijker en rustiger ogen. Zoals al vaker gezegd is, populair of meest gelezen is totaal overbodig, vaak zijn dat toch de nieuwere berichten en dus dubbel op.

Villempie

Avatar

Ook ik kan niet met mijn oude gebruikersnaam inloggen zoals ook anderen schreven, maar als ik inlog met mijn e-mailadres, zoals nu de bedoeling is, kent hij mijn wachtwoord niet. Ook wachtwoord resetten werkt niet op dat e-mailadres. Dan staat er dat dit e-mailadres niet actief is. Ook een nieuw account aanmaken gaat niet want dan bestaat het e-mailadres weer wel. Om dit bericht te posten heb ik tijdelijk een ander account aangemaakt. Ik kan nu echter niet bij mijn +1000 waarderingen, enz. Wat te doen?

juum

Avatar

Ben ik de enige die geen trailers kan bekijken op een iphone?

esteban

Avatar

Geslaagde verbetering, grotendeels.

Persoonlijke twee centjes : Ik zou 'Meest Populair' en 'Laatste Nieuws' van plaats wisselen. Uiteraard komen bezoekers vooral om de laatste updates te sprokkelen. Niet om de aanhoudende discussies steeds te zien te krijgen.

Vooral op de smartphone dan, want daar moet je nu eerst doorheen popu-artikelen scrollen alvorens je iets nieuws tegen komt. Een minpunt, wat mij betreft. Bij Explorer en Edge krijg je op de smartphone trouwens een 'lastige' versie. De tekst plaatst zich niet mooi in het scherm en een deel van de tekst rechts staat op de zwarte achtergrond, waarbij je ook eerst moet swipen alvorens het te kunnen lezen.

Verder thumbs up.

josepenser

Avatar

Top gedaan!! Keep up the good work

Muufley

Avatar

Ben ik de enige die telkens opnieuw moet inloggen wanneer ik mijn browser sluit?

Master Of Films

Avatar

Ik moet ook altijd opnieuw inloggen. Daar wordt nog aan gewerkt heb ik begrepen.

KeesjeNL

Avatar

Mooie opzet, lekker duidelijk. Ik had de oude site 2 'muisscrollen' groter gemaakt omdat ik de tekst net niet prettig kon lezen, nu kan ik die weer wat kleiner maken omdat alles lekker duidelijk eruit ziet.

Prima ontwikkeling, duimpje omhoog Filmtotaal Smiley face!

Ramon Fincken

Avatar

Waar kan ik nu raten?
https://www.filmtotaal.nl/film/16872 Ik kan nergens op klikken anders dan een complete review schrijven.

ook is mijn avatar missend en is het fijner om een kale lijst te hebben met al je ratings in plaats van een bladerbare lijst

Crack

Avatar

De nieuwe site is inderdaad wennen. Maar er is veel energie in gestoken, dus geef ik het 't voordeel van de twijfel.
Toch even mijn eerste commentaar:
Al een aantal keren moeten inloggen, dus ik hoop dat dat tijdelijk is. Ook zou ik graag weer meteen alle reacties kunnen lezen. Het geven van een waardering vond ik met het de sterren fijner dan de nieuwe 'slider'.
Een duidelijke verbetering is dat in het overzicht al direct blijkt welke films al voorzien zijn van een waardering.

Moviemagic

Avatar

Je zou eigenlijk (een beetje zoals Dumpert) een reactie moeten kunnen plaatsen onder de reactie van een ander. Dat hij er schuin onder komt.

Ik ben nog steeds aan het wennen maar mis ook de smiley's en de manier waarop afbeeldingen geplaatst worden.

SaulKarath

Avatar

Oke. Na een paar dagen gebruikt te hebben, mis ik het oude design.

Als je vaker terugkomt, boeit het geen ene reet welk artikel populair is of veelgelezen. Daarnaast zoomde de oude site netjes in op mobiel, terwijl deze een heel stuk ''leeg'' overhoud aan de rechterkant van de tekst. Ook is de desktop versie een lelijke grote mobiele website geworden, met die zwarte balk daarboven en het menu'tje links.

Geen vooruitgang.

Darthmar

Avatar

Sorry ik weet dat de mensen achter filmtotaal hun best doen maar de nieuwe lay-out doet pijn aan mijn ogen. Het is chaotisch, onlogisch en 1 grote puinhoop. Ik zie alleen maar oud nieuws staan en vraag me af waar het nieuwe nieuws is?
En ik heb ontdekt dat ik nu een stuk minder vaak even filmtotaal aanklikt voor het laatste filmnieuws.

Patrick

Avatar

Ingelogde gebruikers hebben inmiddels niet meer het overzicht van meest populair nieuws bovenaan de pagina maar laatste nieuws. Dus als je dat aanspreekt dan weet je wat je te doen staat: Inloggen!

centr1no

Avatar

@ Patrick
Dat is al een hele verbetering.

Nou de rest nog.

Ramon Fincken

Avatar

Gevonden! Raten kan door op het rode plusje rechts onder te klikken en dan de slider te gebruiken.

a) totaal onduidelijk waar het zat, ik had verwacht bij het oranje sterretje bovenaan onder de trailer
b) geen enkele feedback dat het is opgeslagen. Enkel sliden slaat al op

MovieMazzter

Avatar

@patrick : ik heb toch nog wel een paar opmerkingen.Ik begrijp niet dat bij '''laatste reacties'' de oudste reacties bovenaan staan en dus in beeld komen. Dat komt wat oud belegen over en geeft de website geen frisse uitstraling. Bij veel films zie je reacties uit 2004 of zo op je scherm.Ten tweede zie ik graag een overzicht van laatst geplaatste reacties en recensies. Dat stimuleert ook reacties van andere gebruikers en je komt gewoon wat vaker op de website. Ik betrap me er nu op dat ik alleen aanlog om een reactie te plaatsen op een film die ik gezien heb en de interactie gaat duidelijk omlaag. Dat mis ik nu een beetje in vergelijk met de vorige website.

Tako

Avatar

@MovieMazzter

Patrick is even op vakantie dus ik neem het weer even over Smiley face

1. Ja dat gaan we omdraaien, heb je helemaal gelijk in.
2. Z'on overzicht staat ook in de planning. Deze verhuizing was zo groot dat links en rechts helaas nog e.a in de steigers staat!

MovieMazzter

Avatar

@Tako : helemaal top en dank voor snelle reactie ! Smiley face

Ramon Fincken

Avatar

Nogmaals: het is fijner om een kale lijst op 1 pagina in zijn totaliteit te hebben met al je ratings in een tabelform in plaats van een bladerbare lijst met puur een getal en achtergrond

NieuwsFilm

meest populair